Sponsor

Tuesday, September 19, 2006

Sindrom Pelupa!

Tarikh Kejadian : Smlm(18/9/06)
Masa : Antara 8.50p.m-9.30p.m
Lokasi : Putrajaya

Hmmm...al-kisahnyer aku nak antar brg ke Presint 9, Janji pkul 8pm coz time2 cam gitu Hana selalu tertidur sekejab. So, aku plan nak lari2 kejab. Alih2 cik mek tu x tido la plak..org sana dh sms kata klu bleh seblom pkul 9pm coz dia nak tido awal.

Sib baik alang dh goreng ayam+buat sambal belacan so aku tinggal masak 1 jenis lauk + ulam. Dlm setengah jam siap semua so lari2 ambik tudung n kunci moto. Bila cik mek tu leka, aku curi2 kluar.

Sampai kat motor..hangatkan enjin sat then dgn selambanyer haku jln...alih2 sampai traffic light ke 3 baru aku perasan..apsal aku rs lain mcm..selalu dengar enjin kereta x la sekuat mlm ni...masih musykil kenapa...sampai traffic light ke 4 br aku perasan....dah kalut nak patah balik...tp bila fikir..tmpt nk u turn tu sekangkang kera jer dr tempat yg nak dituju so aku masuk balai bomba...minta tumpangkan motor...lps sessi ketawa ngan en2 bomba, aku lari2 kanggaroo ke tmpt dituju...adoiii mende yg bleh settle 15 minit dah jadi more than 30 minutes.

Lps dah antar brg n lari2 kanggaroo lagi ke balai bomba, aku pun patah balik...kali ni sebab dah tau buat salah so aku hidupkan lampu signal blah kiri n bawak slow akan2 org jln kaki...time tu muka rsnya tebal la jg tp buat bodo...dlm ati "hmmm kompem kena bebel la sampai umah kang"

Dah selamat sampai parking..adoiiii bukan main lega hati aku, dah siap kunci motor n locked apa yg patut..terus masuk rumah ngan senyum kambing.

Then hubby tanya " Pi naik apa?" "ngan senyum bersalahnyer haku jawb "naik motor!"
then hubby x puas hati..dia tanya lg " abis tu klu naik motor, apsal x bawak HELMET?"
pastu dgn selamba frognyer haku jawab"lupa la....patutla rs kepala ringan jer...lesen ngan IC pun lupa!"
Ngan muka serius, hubby tanya lagi...."abis tu kena saman ke?"
haku jwb " tak la...td tinggai motor kat balai bomba, pastu jln kaki, staff situ offer nak bg pinjam helmet. tp mls nak patah balik. Balik td plak bawak pelan2.."

ekekekekekek gitula tahap kepelupaan aku. Patutla telinga aku berdesing jer ngan bunyi enjin2 kereta..rupanya lupa nak cover mcm selalu. Ingat mcm bawak motor dlm Besout ler plak. Sib baik en2 polis yg rajin meronda x de time tu..mesti diorg semua tgh dinner. dlm paler otak mmg dah arrange apa ayat aku klu kena tahan polis. adiosss!

No comments: