Sponsor

Tuesday, September 23, 2008

Cik Bibah on MC!

Smlm kononnya...nak pi buat balancing ngan alignment tayar jer pun...sekali pas check gitu gini..dpt lain.....huhuhuhuhuhu...bala...bala...

Mula tu time buat balancing..doktor kabo..ha ini tayar ada batu dlm..aaa...okeh!...Then time alignment...ini kiri sudah lari 30% tau...kena adjust...berapa? 70 hengget...okeh! pastu....dah settle test drive..tiba2

Bearing sudah haus maaa....ropanya luka lama berdarah kembali...musti effect eksiden ari tu......patut la ada bunyi..bunyi minta $$$$$$$$ rupanya..


Sampai ati ko cik bibah..ko sakit time kami nak raya...huhuhuhuhuhuhu...sabo jer lah! sambil jeling-jeling kenyit-kenyit mata kat En Hubby...dpt bonus erk...hiks! nak jumpa doktor kereta ler...!

13 comments:

AzuraloveNizam said...

standard le tu..time nak rayo nie memacam nak kena pakai duit..sobarkan yolah..

Umi_Aliesha said...

uhuk..uhuk..lari bajet...!

adyatie said...

kak .. sama lah kita .. keter sy pun kena masuk workshop gak
sabtu ni tggl nak cat .. bahana xciden ari tu .. bonus hasben abih ke keter ajer ... huhuhu .. lari bajet jugak kak

Umi_Aliesha said...

takpelah..dah berkereta..gitu ler..

ainsyanis said...

hehehe keta pun nak raya juga kak.. tu yg minta baru tu.. hehehe.. akak... masuk blog ain eh.. amik kad rayo

Umi_Aliesha said...

ohho...okeh..utang kad raya ngan kemb jg nih..blom upload...

atty's said...

tu kira pandai bibah tu umi..time ado duit..dpt bonus.ekekkee

zi said...

sabo jerlah faiza yer..nak2 raya ni bibah pun nak pakai baju raya gakler tu.. :)..pss..kalau tayar masuk lubang pun balancing lari ek?..

Umi_Aliesha said...

k ty..a'ah..nih x tau la kena byk mana sebab sepatutnya msh dlm warranty..ptg nih nk pi perodua

zie..tgk keadaan jg..mcm tayar faiza tuh sebab batu masuk dlm..tu kena buat balancing..

zi said...

oohh sbb tayar keta saya penah masuk lubang,jln reko ke tmn kite tu kan teruk.. jln dlm bandar tek tu pun byk lubang kan.. bila nak repair entah. habis keta baru i.:)

Umi_Aliesha said...

a'ah faiza pun pernah terjun lubang..time banjir..lalu dpn kilang..x biasa lalu tu terjun lubang...time tu gamaknya masuk batu..balancing kejab jer..alignment yg lama n mehei skit..

zi said...

oohh ahaa area kilang tu pun byk lubang..kadang saya tak perasan bile dah dekat baru nampak lubang...

Umi_Aliesha said...

byk betui lubang kat kaw umah kiter..hiks!