Sponsor

Wednesday, September 17, 2008

Cuti Raya!

Musti seme org yg bekerja dah apply cuti raya kan? Aku apply cuti 4 hari jer pun..ingatkan nak lebihkan lg tp En Hubby x bleh cuti lama2...so cukuplah kot...

5 hari kat Kedah n 5 hari jg kat Perak....dlm seploh hari tu dpt la 4 hari posa n 6 hari raya....okeh la tu...Ingat plak time arwah tok ada..selalu ambik cuti angka ganjil...so sehari yg ganjil tu tido umah arwah tok...lgpun umah arwah tok tgh2 antara perak n kedah...Nih arwah Tok dh takde cam x best ja..byk balik hari je...

Baru nih Ibu call...ajak pi Taiping ms raya kelima, ada kenduri kwn dia..tgk la mcm mana..aku kata kalo gitu baik lps blk dr kedah terus aku berkampung kat Bkt Merah sebab malas nak patah balik...cakap psl Bukit Merah, ingat plak kes JKKK situ kena tembak huhuhuhuhu...port kena tembak tu port pebret aku kalo nak parking kereta utk pi pasar malam....bahye..bahye..

** x sabonyer nk blk kg minggu dpn...ekekekeke

9 comments:

eedany said...

kita pun dah apply n approved cuti raya. tapi cuti tak sebanyak umi.

tak sabar nak bercuti ni...

:)

ummi umairah said...

faiza. samala en hubby pun takleh cuti lelama 3 hari je katanya but saya amek lebih sket utk cover penat lepas balik nanti..so 4 hari juga..tak sabar kan..pss dah habis shopping raya ker?..

Umi_Aliesha said...

eedany...kg kat situ jg ke? akak nih kg jauh..lotih kalo cuti sekejab..kedah ler yg jauh hiks!

zie...ohh lebih kurang la kita..soping raya ada lg blom complete..anak dua terasa budget lebih...ekekekekeke..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam

Lamanya cuti umi .. nanti singgah ke uamh yek

Umi_Aliesha said...

salam...sekejab jer tuh nannie..ikut ati nak 2 minggu..ekekekeke..umah kat mana?

ainsyanis said...

akak.. umi.... g kenduri kat bukit gantang ker... sbb ada kawan ain ni adik dier kawen pun raya ke5...

Umi_Aliesha said...

ain...ntah ler..kena check dgn emak blk...dia kabo taiping ja..

zi said...

faiza.. ahaa betoi kopak dah ummi dan abah dia ni hehehe 2 orang hari tu baru dapat 2/3 pasang blum kasut apa lagi dah 3 ratus lebih,maheinya.. tula adalagi nak beli ni.:)selagi tak raya ada jer nak beli,hehehehe...balik kedah jemputla datang baling yer.

Umi_Aliesha said...

zi...baju budak lg mehei dr baju kita..tu psl mcm air jer jdnya..haziq blom beli kasut..insyallah..mai la ke pendang..ptg raya ketiga kot br blk ke perak..