Sponsor

Wednesday, October 29, 2008

Achik!

Dalam posting umi yang ni , ada bercerita pasal salah seoarang adik kembar umi yg x berapa sihat....lps kluar dari hospital, mmg umi takde jumpa dia lagi tp bila call kg...mmg ibu ada bgtau Achik makin chubby...ada jg ibu n abah bercerita yg diorg risau tgk selera makan dia n bila dia penat mmg nampak dada dia berombak..mcm org lelah gitu...

Jamuan raya hari tu kan parents umi ada dtg..sampai jer rumah..Achik terus terpa ke umi...Ya Allah!...bergenang air mata umi bila tgk dia...sgt2 berubah...sgt2 chubby...jenuh tahan air mata...tgk la perubahan dia..kalau dulu sama size jer dgn Achu skrg dah jauh beza...cikgu2 sekolah dia yg mana kenal ibu, mmg call ibu..tanya kenapa Achik jd mcm tu..semua risau...apa yg diberitahu doktor..ini kesan sampingan pengambilan ubat...ubat utk bantu lancarkan proses buah pinggang dia tu membuatkan dia berselera utk makan..n makan...boleh dikatakan 2 jam sekali mesti dia nak makan...kalau dulu makan nasi tak bertambah..sekarang bertambah-tambah..ibu kata nak halang pun mcm kesian sgt...

Image Hosted by FileHive.com

Next month br ada full check up balik..kalo semuanya ok maybe cara pemakanan ubat akan berubah maybe dari setiap hari ambil 6 biji ubat akan berubah ke seminggu sekali....moga Achik cepat sembuh...herm diorg baru beli PS2..abis la bil elektrik umah ibu...ekekekeke...

7 comments:

syanis said...

yer la kak.. ketara beza nyer.. herm... ain doakan adik akak cepat sembuh

Umi_Aliesha said...

tu lah...sedih sgt..kdg bila tgk dia makan..mcm sayu ja..rs mcm nak suruh dia kawal nafsu makan tp bila fikir blk..ubat yg buatkan dia berselera...so terdiam sekejab..cuma cuba bgtau dia suruh mkn buah..sediakan healthy food skit..

atty's said...

tu ler umi..kty masa mai umah umi tgk..dlm hati kata..bukan ke itu adik umi yg twins tu ..tu tanya umi..

semoga achik cpt sembuh..

Umi_Aliesha said...

kalau dulu org konpius mana adik..mana abang..la nih x konpius la..abg berisi..adik kering...hiks!

Anie said...

beza sgt kan...semoga cepat sembuh

neezareef said...

mmg beza btl...bleh ha jd berisi kan

Umi_Aliesha said...

tu lah...mana la umi x nangis...beza sgt...minta2 la cepat tak yah bergantung dgn ubat...kalo ada dgr cara tradisional..kabo2kan yer kawan-kawan..