Sponsor

Thursday, October 30, 2008

Berakhirnya Open House!

Semalam kan last Syawal...alhamdulillah umi sempat buat puasa enam...so syawal last tu mmg betui2 raya la...Bos Umi plak kan baru lepas buat minor operation..seblom admitted tuh mmg dia dah pesan ' korang jgn melawat saya kat hospital..datang rumah...nanti boleh saya suruh wife saya buat makan2.....hiks!

Maka...kami kan staff yg sgt taat...udah boss kata gitu..maka harus la pegi ke rumah aje....email boss kabo kami nak dtg ...dgn lajunya dia reply..brp org??..umi jawab ja 15 org....pompuan satu kereta..lelaki satu mpv...umah boss biasa jer kot...ye la kalo org gaji 5 angka kompem umah beso kan...tp umah dia simple ja...tp simple pun umah double storey 2 buah yg dijadikan satu...end lot dgn sebelahnya....tuh yg kerusi kayu tuh umah dia...nak snap lebih2 malusss la plak...sampai jer umah boss, wifenya pun smpi...ntah dr mana x tau ler..ke cari kitaorg....wife boss biasala ...dia kenal umi ja...ate..umi kan dolu2 pernah jd PA boss..harus la bini boss, anak2 boss seme kenal umi....umi ja takmo rapat2 sgt...hiks...

Boss bercerita psl operation dia..dia kata mcm org c-sec...ekekekeke..tau takpe....tp maybe faktor umurkan..kalo umi dolu2 c-sec x sampai setengah jam...boss plak almost 2 jam...ada usus yg kena buang..tuh psl jd lama..ada complication katanya...huhuhuhuhu ngeri2...tp Ya Allah...boss nih x pantang langsung...selamba jer aku tgk dia makan itu ini..time nak blk kitaorg kata silalah pantang makan..umi plak suruh mkn ikan haruan fresh...sori gambo opimate diblurkan...x minta ijin ok...

Image Hosted by FileHive.com

*Sila abaikan muka Hana yg macam tepung gomak n adik yg buat perangai tuh...bleh plak dia muak time org dah nak kluar..muak kat ibu plak tuh..udah ibu kena tuko baju...sabo...sabo

Pastu kat kawasan umah plak..pengerusi kaw perumahan ada buat makan2...wajib pergi sebab dah 2-3 kali dia menjemput..pastu hubby kan takde..harus la umi dikerah bercampur gaul...ingat plak time baru pindah..kan dikerah jugak...sombong ke umi nih? Awal gilos umi pi...tumpang jiran depan umah...konon pegi awal blk awal..sampai je...alamak...buat tahlil sekali rupanya..takde maknanya dpt balik awal.....cantik tau umah dia..wallpaper penuh satu rumah...ala2 english style jugak rumah dia nih....tp anak dia dah besar ok lah kot...kalo anak umi mau tensi sokmo kot..ate kang ada yg conteng plak dinding tuh...

Sampaikan salam hubby pd tuan umah...dia jawab haa salam diterima sebab hantar wakil(umi ler tu) ekekekeke...salam bersyarat rupanya...dekat pkul 10 malam jg la br sampai rumah...so abis dah la open house di syawal 1429H ni....opss ada satu lagi open opis esok...opis sapa la buat time abis syawal nih...sampai staff kata open opis deepavali....ishk....ishk..ishk.

2 comments:

atty's said...

kty dah lepas raya..ganti kenduri kawin lak umi..hehehe

Umi_Aliesha said...

wahh...umi rsnya ada satu jer kot..lps raya haji nanti..kena ke keratong plak..