Sponsor

Thursday, October 09, 2008

Inai Plak!

Nih seme gara2 Atam(sepupu hubby)...dia janji ngan Hana nak pakaikan inai time mlm raya...tp disebabkan diorg kepenatan so x sempat nak giling inai n x de la berinai...Time arwah Tok ada, dia pun rajin giling inai time mlm raya..pastu beratur la seme cucu..pakat tadah tgn...herm...kalo raya nih musti byk ungkit psl kisah org yg tiada kan....hermmm

sambung ceritalah..takmo sedih...

Disebabkan umi nampak Hana dah excited sesgt nak pakai inai so time balik umah my Ibu cari ler inai...keroseh(selongkar) sini sana jumpa la inai mekah...try boh..alahai kuning cam air teh jer pun...

Then teringat plak inai time Nyah kawen...dpt ler pakaikan Hana inai..pastu alang-alang tgn ibunyer dah comot kan so pakai ler jg...tu pon Hana menggedik suruh bohkan kat kaki macam Mak Ngah dia time kawen ari tu...adoiii byk cantik..

Time pkikan kat jari pun gatal sana sini..lotih ibu nak layan...pastu pujuk dia cepat2 tanggal..sebab lotih nak garu sana sini....inai india kan cepat merah so kering jer terus tanggalkan...umi plak tgh mlm skit br tanggal..esoknya udah dia ngamuk sebab inai umi lg merah dr dia....hiks!

hantam jer lah kakak oii asalkan jari tu berinai...
Image Hosted by FileHive.com

8 comments:

zi said...

waahh hana sempat berinai..cantek..

umai pun nak berinai tp umah mak dah takde pokok inai.. inai mekah pun takde..so tak berinai la dia..

syanis said...

klu syazana geli ngn inai kak/... tu pasal ain pki 1 jri kelingking ja inai... masa adik ipo kawen.. heheh

neezareef said...

wah wah..raya pn mau ina ha

atty's said...

rajin hah hana berinai

Umi_Aliesha said...

zie..faiza bg inai india jer tu..inai mekahnya dah x elok..masuk angin kot..kuning teh jer kalernya..dua kali berinai tuh..

ain...han mmg suka berinai..dr kecik minta pki tp umi takut kang dia suruh tanggalkan plak..takkan nak kikis..1st time bg time pak ngah dia kawen..

sb...terikut ibunya kecik2 dulu tu...hiks!

k ty..nk eksyen tuh dia berlakon..'nanti musti cikgu kata..cantiknya inai han...muakakakaka...pastu smlm dia blk taska dia kabo kwn dia pun ada pakai inai tp kaler pink....huhuhu pink pun ada!

zi said...

faiza..semalam umai balik taska bgtau hana pakai inai.. meng'ayat' ummi dia la tu suh carik inai gak hehehhe :)

Umi_Aliesha said...

ekekeke..inai india tu beli kat kedai depan jer zie..time adik kawen kan diorg dok umah faiza..last minute br nak berinai..

zi said...

oohh.. nanti nak cari umai dok berkenan sgt nak berinai