Sponsor

Wednesday, October 22, 2008

Jom Main!

Adik nih suka kaco ibunyer memasak...sgt pantang tgk ibunyer ke dapo..laju jer dia ngekor...ngekor pastu dah smpi..melekat kat kaki...kang bila kena marah..dia pi susun periuk ibu...pastu kalo dia hangin..dia terbalikkan tong sampah...huhuhuhuhu....sgt licik tau ini budak..x sama langsung mcm kakaknyer time baya2 nih..tuh buat ibu kata...rest dulu la 2-3thn lg utk tambah family.....kecik toit nih pun dah pandai nak pulas2 kepala dapur gas...jengket2 kaki bleh capai..kdg tu siap tolak periuk bg rapat ke almari dapur...akai pjg budak nih..

So....utk meralitkan (leka) dia.. kita umpan dia masuk bilik belakang..pelakon yg diperlukan...tak lain x bukan..mustilah Kakaknyer...herm tiba2 dia suruh panggey dia Akak aje..hiks!


Dah selamat masuk sini...baru la senang ati sikit ibu nak buat kerja tp ada satu yg adik pantang dengar...asal ibu menumbuk guna lesung batu jer musti dia pun muncul n sambil sengih2 nak tolong tumbuk..kalo bunyi lain okeh jer dia...ko nih dik..suka beno kaco ibu masak..kena minyak baru tau...!

13 comments:

atty's said...

sonoknya haziq men..hah..

mazlyna said...

hahaah...cam kelako plak...sama gak lah cam si muzzammil tu..pantang dengar bunyi lesung....laju jer masuk dapur...pastu goyang kiri kanan cam berjoget ikut rentak lesung tu...;)

neezareef said...

kecik2 dah tnjuk bakat @ minat ke dapo..bagus2..beso senang ibu kakak awek semua..hehehehe

Umi_Aliesha said...

k ty....kalo ralit main tuh..siap leleh lg hah...hiks!

mazlyna..ha'a lbh kurang gitu la..nih kepala yg goyang2...dah smpi tgn tuh nak masukkan dlm ibu lesung tu hah...kdg siap try angkat..x lepas..nangis cam kena dera..

sb...bakat mengemas..bukanyer masak..abis dia sepah2 kan periuk/mende2 kat rak pinggan...

hasanuddin said...

a'ah..leh masakkan untuk papa n ibu yerrr bila besar nanti..

ct lavender said...

umi.. bagus lar kecik2 dah rajin nak nolong ibunya kt dapo.. beso2 sok sng sket nak mintak tlg.. hehehe...

Umi_Aliesha said...

uiksss...papa dah ada blog ker? hiks!

vender..a'ah..elok jg train anak lelaki ke dapo...idak ler tau makan tido ja.....

hasanuddin said...

weih....sapa ckp org lelaki mkn tido ajerr nih...ramai perr org laki pandai masak..salah sorang dia saya lerr...hahahahahaha

Umi_Aliesha said...

tokei roti john/kebab erk...ekekekkeke...ye lah..ye lah bior pandai masak skit mcm papa dia...:p

nurulz said...

rajinnya adik tlong ibu kat dapo..
bagus nih..beso2 sok ringan sikit keje ibu..

seronok tgk kakak ngan adik main tuh..
sitisya baru beli sehari dah koyak rumah kecik dia tuh..
ganeh betol..

Umi_Aliesha said...

ohh nurulz ada blog erk..nanti akak add...haa..buat masa nih elok lg la...x tau la akan datang..hiks!

eedany said...

anak buah eedany pun suka bangat main this type of games yg banyak bola2 ni.

Nak sangat join! Hihihi...

:)

Umi_Aliesha said...

a'ha..nih ibunyer yg suka..nak kena beli lagi bolanyer..biar tenggelam diorg kaki...ekekekeke