Sponsor

Thursday, October 30, 2008

Mahalnyer!!!

Lama x beli diapers adik kat hyper market...sebabnyer seblom raya ada beli kat manjaku jer..situ standard kot rege dia 38 hengget kot..lupa dah..pastu time beraya ke seremban plak, ada beli kat family mart..rege 37 plak....pastu nih dah abis stok....

Pi Car4...umi terkejut sgt sebab selalunya harga tanpa promo dlm 36.90 jer kan.. nih kat rack tuh tulis 47.90...huhuhuhuhu..betui ka nih...mcm tipu ja...so tak jadi la nak membeli....pastu time teman ibu ke Tesco umi pi tgk lagi...hermmm mmg betui la harga tuh..coz kat tesco pun sama ja harganya...budak2 nih mmg x pernah bg pakai jenis lain pun sebab umi rs diorg selesa ngan huggies....sebab shape dia tinggi kot..tuh serasi

Dah jadi gitu..tgk la diapers yg tgh promo plak..mujur la ada huggies dry comfort tuh ha..rege 33++ satu pek...pastu nampak jugak pet-pet..nih x sampai 30....so ambik jg satu pek...baru nak try tp beli pek beso...ekekeke...takpelah...bleh je kot...cuma kena standby la drapolene..riso jugak nak sapu drapolene selalu nih...minta2 la harga huggies turun balik cam harga minyak...susu tepung tuh mmg dah sah2 ler naik harga...skrg bg adik susu mamex gold balik...dah tak byk cengkadak mcm ari tu kot...ari tu kan dia asyik nak bertukar susu...

Kesimpulannyer kan...brg2 kat hyper market nih dah mula lbh mahal dr pasaraya kecik kat luar kan....nampak gayanya groceries kena beli-belah kat pasaraya borong area2 kajang la...dah tak yah masuk car4 atau tesco...ingat zaman Hana kecik2 dulu...setiap bulan balik perak..beli susu & diapers kat kg siap2..ate mehei beno rege brg kat bando nih...mcm mana la nak saving byk2 kalo gini kekdahnyer(alasan!)...Ingat plak time Achik kat spital...Ada parents pesakit seblah katil tuh bgtau lps dpt anak no 5..dia minta doktor ikat terus..sebab dia sgt2 tak mampu kalo anak lbh dr tu..dia kata seratus mcm seringgit ja skrg...betui jg kan...n kebetulan plak dia org asli, byk buat kerja2 kampung tentulah lg terasa bebannya....

8 comments:

syanis said...

uit... biau benau kak.... ain bln ni xbeli g pampers syazana...

Lina said...

mujurlah hariz dah tak pakai pampers...si aliah ja yang pakai...tahan gak la huggies tu sebulan...yg lawaknyer...aliah lak xleh pakai huggies...drypers lak yg dia ok...

Umi_Aliesha said...

ain...gitu la..x tau la plak lps gomen suruh turun harga nih..

lina...ikut budak..kdg ada yg serasi ada yg tak...tp kalo leh tahan yg rege murah baik guna yg murah...bleh beli mende lain plak..hiks!

haJa*darLingZ said...

kena bnding2kan hrga kan kak.klau dak rugi.klau dh sama jenis mahal nye kemain baik xyahhhh

neezareef said...

mahel nya umi..sbb tu sb x penah ler bli pampers @ susu kt hypermarket..supermarket pn x pdn harga x hagak2..mmg bli kt bbshop je la sbb situ harga mmg ssgt2 rendah dr luar tu..

Umi_Aliesha said...

haja...akak pun jenis suka banding harga...bukan apa kdg tu harga sgt2 jauh beza..tuh kena bandingkan jg..

sb..seblom2 nih kar car4 lg murah..tuh suka beli situ...br nih ja dah mahal...kat sini kdg kedai bb pun mahal jg...kdg tu kedai biasa plak..x de jual jenis yg kita nak...

Anie said...

mlm di tgk kat mydin huggies rm35 jer umi..

sajer tgk2..harga semua masih sama jer kat maydin nih..

bln lepas belikan utk qiesha ckp lah tu sampai thn depan kot..
pakai mlm jer tu pun kekadang dia bagun gak mlm nak kencing

[S]itie [B]Um [B]Um said...

btol2..