Sponsor

Tuesday, October 28, 2008

Terima Kasih Kawan2!


Lepas siap jer masak...Mak Teh ada masak skit utk lunch...elok siap jer hidang..tetamu pertama pun sampai...sebenonya ikut invitation lps pkul 2..tp owner taska Hana/Haziq dtg betui2 lps zohor...dia ada hal...so dtg awal..mujur la seme dah ready....Anak dia plak..masuk jer terus capai ikan masin...hiks!..suka ikan masin rupanya....

Time awal2 tuh sempat lagi la nak ambik2 gambo...lps ja pkul dua...herm tak sempat dah..yg ada gambo anak Kemb...Farah tgh main payung..hiks!

Thanks pada kawan2 yg sudi mencemar duli ke teratak kami...geng2 opis ada 4 family yg datang....geng2 moms..ada Kembara..akhirnya dpt jumpa erk.., ada BD...x bertembung ngan Lina erk..elok Bd kluar, Lina sampai n blah malam plak ada K ty...

Geng2 opis hubby...yg ramai geng2 ex M*MPU rasanya...ada Mazlyna, Norlina, Kak Maziah, En Mazlan(wifenyer M*MPU, hubbynyer boss hubby skrg), pastu geng2 opis skrg dan juga geng2 consultant...

N plg x sangka..kawan sekolah umi pun datang...2 org tp diorg hubby n wife..dua2 my classmate...hiks!...tq Julie n Zaidi...Julie bising kata umah umi jauh...muakakakaka..ate itu jer yg mampu dibeli...nak beli yg dekat2 Putrajaya x mampu ler plak..kang tolak itu ini x lepas plak sekolah anak/soru sendiri...herm jauh ker? rsnya 20 minit ja pi opis...hermmm...

Utk map...yg print out..seme kata senang sampai kecuali bab lorong 11...sori ler kawan2...terlindung di sebalik pokok pisang ler plak...nanti umi suruh hubby h/light skit..nama jalan terlindung disebalik pokok pisang....hiks! Takpun tengah2 malam umi pi tebang pokok pisang org tuh..nyusahkan jer...

Yg x print out...ekekekek..of coz la sesat skit..tuh kata jauh...ate pusing2 dlm taman dulu.....ekceli ada jln lain dr Bangi...ataupun ikut Jln Reko..tp takmo kasi map situ sebab jln ada yg berlubang teruk...yg tau mmg akan ikut situ kan..takyah bayo tol...

Soklan pebret para tetamu...brp kos renovation....ekekekeke...i kelupaan ler u ols....aci tak kalo kabo 'korang tanya kat yg tukang renovate...klik ler yer utk ke blog dia...ssh nak kabo sebab setahun lps..harga minyak n bahan binaan masih murah...ditambah pulak tahap kelupaan i ini...kena tgk balik resit erk..mana erk...reno sikit jer pun...wiring, tambah stor, tuko toilet bwh n boh cornice+corner...x de ongkos ler...dapo pun blom extand...ada sesapa nak bg loan tanpa faedah????? 20k bleh? hiks!

Bab makanan..alhamdulillah....cuma mihun jer la...lps pkul brpa ntah terhabis ler plak...kering kontang...nak suruh hubby pi beli..asal dia kluar jer dr pagar..ada jer org br sampai..so dah dekat maghrib la br dpt beli n goreng balik...

Bab tetamu...jiran2 pun ramai..kawan2 pun sama..terima kasih yer u olls..lenkali datang lagi...sori sgt.kalau x sempat nak layan semua org..kdg dpt sembang sikit2 ada plak org lain yg datang...maaf sekali lagi...

Ini 1st time kami buat majlis makan2..mmg hubby teringin sgt nak buat dr time pindah rumah lg...so minta maaf kalau terkurang kat mana2...baru tau best jg bila berkumpul ramai2...dpt kenal jiran mana yg x kenal n dpt jumpa kawan2 yg dah lama x jumpa....boleh la buat lg lepas nih..penat pun sgt2 berbaloi...ye lah kalo x buat cam formal invitation org yg jauh2 ssh skit nk sampai kan...

Yg lawaknyer..bila nak buat makan2 baru sedo kat umah takde sgt bekas yg beso2 nih...bekas air ngan periuk/kuali besar jer ada...tp biasalah serba satu ja....abah sampai bising kata takut nak guna senduk2 umi..ate x padan dgn periuk/kuali...lupa daa periuk/kuali dah beso..sudip/senduknyer takde yg beso...hiks! Abang..jom pi padang besaq lagi naaaa...abang belanja..hiks!

Utk kawan2 yg tak dpt hadir..sori umi janji ngan korang nak ambik gambo kan..tp nan ado rupanya...dh standby kamera per seme tp...tak sempat la nak snap situ sini..sokmo ada ja mende nak dibuat..tu pon kdg dengar jer org dok tanya..mana tuan rumah....hiks...ada haa...nyorok kat dapur...tu pon sapa dtg awal musti prasan umi pki tshirt ngan sluar ja..pastu ibu bebel suruh pi tuko..tuko baju pun x sempat...hiks!

Hana plak x lekat rumah...yg dah lama x jumpa sure ingat Umi br ada anak sorang...mcm Zaidi la...dia siap moskel..anak umi br nak meniti tp kat luar rumah ada basikal la...ada scooter la...hiks...anak dara den udah kena kidnap...pengasuhnyer bw jalan2 ke billion..blk umah sebundut hiasan/make up dia bw balik...Dayah nih...layan sgt si Hana...naik lemak dah tuh...Dayah balik pkul 11p.m.....2 jam dia merajuk...lotih nak layan..last2 buat bodo ja...

12 comments:

syanis said...

huh... sumer lancar yer kak.. herm.. mmg sorry sesangat x dtg

Umi_Aliesha said...

alhamdulillah...takpe2..lenkali kalo ada buat, ain kena dtg erk...hiks!

atty's said...

thanks umi..sudi jemput..

Umi_Aliesha said...

thanks jg..sudi dtg..

Anie said...

terima kasih umi sudi jemput...waktu tu tak sihat tp kugagahi jua dtg...he..he

Umi_Aliesha said...

ramai yg tgh x sihat rupanya...terima kasih byk2...dlm keadaan x sihat, korang gagah jugak dtg...huhuhuhuhu...terharunya!

miezrina said...

bestnya korang jumpa2 yea...
hermmmm x der rezeki nak dtg kali ni

Umi_Aliesha said...

na..seme datang asing2..so takdelah bertembung..kalo tak musti lg meriah...tu sb nak mai bangi..tp dia ada kenduri la plak..mesti x bleh lama2..jom aa set satu tempat utk ngedate

zi said...

terima kasih faiza..lain kali jemput lagi ek..hehehe.. sedap2 belaka menu.. tp makan lemang dan puding jer.. dah over kenyang dah sebenarnya. tq jemput . pandai masak..

Umi_Aliesha said...

ohh..dah mkn kenyang2 dulu yer...x semua faiza masak tu....hiks!

zi said...

actually lunch dah lewat dalam pukul 3 lebih.. tu yg kenyang hehehe..

Umi_Aliesha said...

ohh patut la...