Sponsor

Friday, March 13, 2009

My Last Day @ TM!

Pejam celik..pejam celik dah sampai ke my last day kat sini...

Ingat dulu2 masa 1st day dtg TM Cyberjaya nih...bas mmg susah sgt...Umi time tu dok Presint 9...so tunggu bas kat jln besar..naik rapidkl....nadi putra time tuh blom masuk lagi area Cyber nih...dolu2 n still remain kot org panggey tempat jin bertendang...muahahahaha...

Nak mkn pon susah tau..time tu mana ada lg Alamanda tu hah...so makan jer apa yg ada...

Bila ERL siap...baru la ada bas direct ke cyber nih ha..ada la berenti depan opis..kalo tak berenti kat main road sana jer...

Pehtu br la byk building2 baru kat Cyberjaya nih....rsnya Telekom jer la kot bangunannyer kureng cun....dolu2 TMC jer ada staff..skrg dah ada IDC...R&D pon dah pindah sini....

Opis umi skrg nih sebenonya more on CTI nyer part...apa CTI erk...Computer Telephony Integration...byk buat value added utk fixed line mcm skrg nih tgh femes infoblast....tp skrg nih dah mula kluar dr kepompong...dah masuk line2 lain jg..cam yg terkini cable theft tu hah....tuh psl kat sini ramai para engineer...Umi sorang ja bukan....tuh psl terasa cam lomah skit....

Tapi seronok jg tgk diorg nih buat keroje..ye lah...mende yg x pernah umi belajo...kdg leka jg bila tgk Ayin n Miza dok buat java erk...tu blom diorg dok testing itu ini....tp bila fikir smpi bila nak keroje bukan bidang sendiri..tuh yg buat umi apply gak keje gomen...

Semalam dah salam2 org kat HQ...maintain jer haa..ate diorg bukannya umi jumpa selalu....hari ni...ntah...hiks

Agak sedih..cabut awal la...

Apa2 pun..terima kasih kawan2...korang byk tolong umi...agak kang pc haku jem...ramai engineer tlg tgkkan...hiks....biasa aa org2 mcm umi nih...maleh nak godek itu ini...

Mohon halalkan makan minum n apa yg umi pakai juga....n maafkan juga salah n silap umi selama ini... 

Insya Allah pajang umur, murah rezeki kita jumpa lagi kot...ate gomen ada pakai centrex jg kan..kang panggey suruh service..nampak korang jg..muahahahahaha....tp yo lah...kompem yg dtg tu team support...bukan developer kan...hermm....

Apa2 pun...moga ukhhuwah nih tak tamat di sini...moga berpanjangan hingga ke akhir hayat...

Lps nih kalo umi jrg hapdet..jgn ditanya okeh...i dah masuk kepompong gomen..hiks..kang kena kutuk kaw2 plak...skrg yo lah opis pon ada blog...so takde sapa nak jdkan bahan gossip....

2 comments:

zie said...

welcome to gomen :)

Anie said...

masuk gomen banyak faedahnya...