Sponsor

Friday, March 28, 2008

Masih di opis!

Huhuhuhu..lambatnya hubbyku abis miting...sib baik la mmg haku pun ada keje..idakla terasa boring..tp nih dah setel kejenya so hapdet la kejab...

Geng2 opis pun ada 2-3org lg yg msh dok buat keje so lepaking jer la dlm opis...lelain seme dah balik..opis depan kompem dah kosong..maklumla deme dah masuk bonusnya..opis haku jg la yg lewat dptnya...boss la nih..musti lambat buat paper...tp takpela..lewat seminggu jer pon...at least ada jg bonusnya..bleh la settle apa yg patut...byk mana? hmmm tu ding dong lg..tp yg pasti kompem x sama ngan parents co. boss haku itu akan deduct lg..dah maklum sgt hal nih.

Takpela boss..yg pasti haku rs thn nih la 1st time kot akan dpt byk skit...alhamdulillah revenue last year memberansangkan. Tp hubbyku itu awal2 sudah warning ' settlekan utang2 dulu taw' ye abg, syg bayo kasi abis...yg plg dia dok ingatkan jpa la..udah berthn2 tamat belajo..utangnnya x abis2 lg..tp aku syukur sgt sebab time tu tak terlintas langsung nak tuko ke ptptn..kalo ptptn, kompem 10 thn pun blom abis bayo...huhuhuhu...jpa nih alhamdulillah sesgt..ada less..70% ke..lupa dah haku..bleh byk pun sebab aku ambik duit tiket flight.yg tu takde less.

Pastu zakat pendapatan..yang nih mmg aku bayo sekali sethn...n cukup haul aku, mmg bulan 4...tp rsnya lps bayo nih aku nak ambik yg monthly lah...senak perut bayo selepuk...kalo bulan2 x ler terasa sgt kot...then elokla bulan 4 nih income tax plak..adeiii byknya list utang aku....

k la, hubby dah call..dah abis miting la tu...selamat bercuti n bersoping(musim gaji kan)...adios!

2 comments:

Aleeya said...

yer betul dah setel utang baru rasa best nak guna duit lebih tu kan hehehhehe

Umi_Aliesha said...

tenang skit kalo mende yg sokmo masuk dlm bajet tu pupus selama2nya..ekekeke..