Sponsor

Wednesday, August 08, 2012

Petua Hilangkan Cacing Di Bilik Air

Masalah cacing nih timbul lepas umi dok memerap kat rumah n dok guna bilik air bawah ja...sejak lahirkan incik hadif bleh kira brp kali ja umi naik umah atas...lps balik dari umah perak...kan tak abis pantang lg tu...ada la umi naik dua kali ja...tuh pon sebab nak ambik mende....lepas abis pantang dua minggu sekali ja kot...hihihihi...so byk abiskan masa kat bawah ja n guna bilik air bawah ja...

Yang umi prasan...selang dua hari ja mesti ada cacing kaler merah dlm bilik air...awal2 tu dok curah dgn air..kot la dia sesat kan...hahahahaha...pastu bila dah kerap tuh...umi guna air panas plak....siap ada yg terbelah dua...rupanya cacing jenis tu nyawanya liat erk....kalo putus dua..dia akan jadi dua ekor...sabo jer lah...

Gugel sana sini...jumpa la tips dari forum cari kot..katanya cacing takde di tempat yg masin...so umi try tabur garam kat cacing tu....so sejak dari tuh dh takde dah la...so bleh la korang nak try erk....takpun kata org dlm forum tu...tabur ja garam kat lubang saluran air tu......

Eiiii topic cacing plak....hihihihihi..

7 comments:

Kesuma Angsana said...

tq bagus juga tips ni hehehe

Umi_Aliesha said...

geli kan...huhuhu

Anonymous said...

ya allah nasib baik jumpa blog ni kalau tak sampai bila2 saya asyik putus kan je.. Yuck! saya tabur syampu atas cacing tu.. terima kasih banyak2

Anonymous said...

tapi yang peliknya mna cacing tu datang?

Anonymous said...

cacing itu datang dari dalam saluran paip, mungkin lah telur dia dalam air paip sebabnya baldi lama kelamaan akan ada cacing didalamnya

Anonymous said...

cacing itu datang dari dalam saluran paip, mungkin lah telur dia dalam air paip sebabnya baldi lama kelamaan akan ada cacing didalamnya

Yadddam said...

Kak, mcm mana kalau cacing tu datang dari dalam paip keluar air ye? Celah mana sy nak sumbat garam