Sponsor

Tuesday, August 07, 2012

Di Minggu Akhir Cuti 3 Bulan

Sekejab jer masa berlalu..pejam celik..udah sampai ke minggu last meternity leave...

Rasa ,cm baru sesgt melahirkan incik hadif.....nih dh nak naik kerja...

Weekend lepas umi blk kg...kononnya nak minta tolong my ibu trainkan incik hubby bottle feeding....sekali umi terbawak balik botol tommee tippy ja....adeih la...lupa plak bw bali yg teat doctor baby....umi pun kluar ke pekan sekejab sgt...kluar pkul 8...pkul 10 dah balik...my ibu kata xsempat nak lapar pun incik hadif tu....hihihihi

So nampaknya umi kena train sendiri lah...kan org kata kalo nak train kalo bleh bukan ibu yg train...sebab dia bleh bau n rasa ibu tuh ada ja....takut dia rasa mcm ibu dh takmo dia plak kan....tp  bila fikir balik takkan la baby fikir negatifkan...hihihihi...ibu ada ja...ibu mana takmo anaknya...sebab sayang la nakkena train bottle feeding kan.......

So umi dah train guna teat doctor baby...dia nangis sampai selop....air mata pun meleleh ja..smpi umi pun meleleh sekali hahahaaha....abis basah kain yg umi letak kat leher dia..sebab dia luahkan balik....ada la dia hisap sekali dua..lelain seme dia luah......kali kedua train...guna plak tommee tippy...sama ja.....t/hari umi stop train dia...sebab sedih sgt bila tgk dia tertido dlm keadaan reject susu botol n lepas nangis teruk....bila BF...herm dia bantai sungguh2...t/hari tu jugak umi lari..eih idakler lari...drive ke BBB ke kedai kasih ibu...cari teat NUK....lps mandi blah petang umi bagilagi..alhamdulillah...nampak dia hisap dengan baik walopun ada jugak yg dia luah..at least dlm masa setengah jam tu..ada la masuk dlm setangah oz...huhuhuhu....esok kena cuba lg lah nampaknya....at least dh pandai nak hisap kan dariada dia reject terus......

Sebenonya seblom nih ada ja train tapi sebab rs lambat lg nak naik kerjaidak ler umi bersungguh2 kan...asal dia nangis umi tak teruskan....;( time nih mula la rasa..bestnya kalo kerja sendiri...cth buka kedai runcit...umi jaga kedai tu dgn dia....ngadap anak2 jer kan...hahahaahahaha...

3 comments:

zie said...

bestkan kalau kita keja sendiri..jom buka pasaraya la haahahah...

Kesuma Angsana said...

jaga diri yek n keep blogging

Umi_Aliesha said...

zie...tu la...mkn gaji tu ja kan...

Kesuma...tq..insya allah..msh blogging cuma ikut time/mood ja nih...