Sponsor

Thursday, August 14, 2008

Setahun dah usianya!

Hari ni genapla setahun usia cik bibah aku tuh...

Ingat plak 1st day kena pi ambik kereta kat presint 9...salesman perodua siap intai aku dr celah tiang opis dia..coz dia riso aku x bleh drive...dia tau aku x reti bw kereta auto..kereta manual tu reti la jg tp x cekap..tuh pun sebab gara2 hubby sakit..kalo tak jd gitu kompem takdenya aku nk drive smpi skrg...kalo emergency tuh lepas jer drive erk...

Time balik ke umah plak dr opis nih ha hubby follow plak dr blkg...time tuh rsnya bw kereta takat 60-80 ja...ekekekekeke...skrg??? takdenya aku nk bw laju...kereta tuh ringan..terasa cam nk melayang..lgpun jln kajang-cyber nih..mana bleh laju2 beno..byk corner n byk kereta jg...tp kalo lalu h/way pujtraja-kl nih..wajib la perati meter sokmo riso terlajak...jln lurus tp ada speed trap..huh!

Apa2 pun tqvm kat my hubby yg sentiasa bg semangat dah jg sponsor utk merealisasikan impian wifenya..ekekekekeke (ntah pe hapa punya target...target aku thn lps nk ada kereta sendiri)

Bila umur cik bibah dah naik 1 thn..maka kena la renew apa yg patut...huhuhuhuhuhu...so kali nih aku try ambik insurans under AAM dan join m/ship diorg..kalo pernah eksiden kompemla nak join mende2 gini...pening ooo tgk towing car berderet mai...pastu sorang2 mai pujuk suruh guna service depa...bila kita kata takmo..ada plak yg meludah..ludah kat jln la..tanda protes...dah la kena kerumun mcm semut nampak gula...nih tqvm kat k ty yg teman aku smpi hubby sampai..n luckily jg kebetulan jiran seblah umah lalu kaw tuh...
Image Hosted by FileHive.com
K lah..dah pkul 9...nak pi training...

9 comments:

atty's said...

hehhehe..umi..bibah dah setaun..
happy birthday bibah..umi..ekekeke
semoga menjadi kete yg palin power..dan tak memberi masalah pd tuannya.

ummi umairah said...

bibah faiza walau setahun mantain cun lagi :) ...kalau setahun org kate dah boleh pi polish dan wax,tak tau ler betul ke tak, nanti jadi mcm kereta baru dapat balik..hiks

eedany said...

umi punya bibah warna apa?

my bro punya warna ijo.

have a nice day umi...

:)

Umi_Aliesha said...

k ty..mujur bibah x minta cake...pg td sebenonya drive dgn road tax yg dah expired..hiks! nih baru dpt yg baru...lega!

Umi_Aliesha said...

zie..ohh dah bleh erk...M beso nih..kang cuci per seme berabuk blk..

Umi_Aliesha said...

eedany dh blk dr holiday erk...sihat?? a'ah bibah ijo, pearl jade..

atty's said...

adoiii..lawak..
ekeekkek..kalo bibah mintak kek..senarnya tuan dia yg nak makan kek..ekekekke..bak mai sini skit

ummi umairah said...

dah boleh dah buat tu..takpe2- hantar je kedai pastu tunggu jap jer diorang buatkan.. bila keta dah polish tu kalau hujan turun,dia tak tinggalkan tompok2 kesan air tu..n nampak bersinar2 gitu..kalau kotor tak nampak sgt mcm sekarang ketaku itu, kaler gelap ni kena basuh dan lap sokmo.. ;)pss..masa baru2 ni jer..kekekeke..lama2 malas gak..

ingat nak buat kat my bibah tu thn depan la..

Umi_Aliesha said...

k ty..tuannyer lah tu nk makan..hiks!

zie...kereta cerah lg nampak cepat kotor...reti lenjan jer nih..jaganya malas...:)