Sponsor

Wednesday, January 28, 2009

Melaka ~ Day 2!


Hari kedua sebenonya byk habiskan kat hotel jer...dr Sabtu tuh Hana dah merengek nak pi swimming pool...oh yer..umi stay kat Puteri Resort...biliknyer standard Seri Malaysia jer kot...Pool dia mmg best..puas hati..ramai mcm mana pun masih ada port utk anak2 nak mandi manda..ada dua pool utk kanak2...satu tuh airnya agak panas....angin kat sini walopun di tepi highway tp anginnyer kuat mcm tepi laut...ekekekekke

Pagi2 lps b'fast..Hana dah terjun kolam...En Haziq yg demam2 tuh pun ngek ngek nak masuk jg....sib baik senang mkn ubat n demamnyer kebah...Umi????? ku termenung memikirkan itu dan ini.....mmg takde mood langsung nak berenang ke berendam ker..seme pass kat En Hubby....tq Abang!
Time lunch..malas jg nak kluar....so lunch kat hotel jugak....ptg skit Hana n En Hubby berendam lg kat kolam....Umi n Haziq dok dlm bilik ja.......Haziq hantam tido sepuas2nyer...


Then dah petang baru pi makan ikan bakar....herm...kitaorg tak pegi Umbai since baca komen2 dlm forum ramai kata biasa n mahal....so kami pegi ke Serkam....mmg betui2 tepi muara....time sampai tu blom maghrib pun tp byk jugak seafood yg dah habis...macam Lala, Kepah, Ketam pun dah hujung2 ha....so kami try Siakap, Pari, Pepahat, Sotong n Ketam....


Fuhhh betui2 fresh...especially Siakap...n rege plak seme tu dlm RM50...betui2 berbaloi....kami makan kat gerai Abdul apa erk & Sharifah...lps maghrib jer seme tempat duduk penuh..kena 'q' la sapa yg smpi lewat tuh....

Lepas kenyang..apa lg..balik tido la.....zzzzzzzzz

6 comments:

zi said...

sedapnya ikan bakar :)..

Umi_Aliesha said...

jom pi serkam...:)

neezareef said...

x tahannye tgk stg grg tpg!

murahnye umi..baloi

Umi_Aliesha said...

ha'a..sedap ooo...rangup...
a'ah...terkejut org yg membayo...

Lina said...

alahai...apa2 pun yg ader nama sharifah tu msti gempak punya la...hehe..besnyer JJCM akak..

Umi_Aliesha said...

yo lah tuh Pn Sharifah....hiks...