Sponsor

Friday, January 09, 2009

Nak Blk Kg!

Tiba2 En Hubby ajak blk kg minggu nih....

Wahhhhh...rs mcm lama sgt x balik Perak...walhal raya aji ari tu br jer blk sana kan...Umi cdg nak blk sana time chinese new year...nak blk Bukit Merah sebab Lang umi x sihat...

Tapi ada perubahan plak..esok ada kwn En Hubby kawen..kat area Perak..so minggu nih blk Besout..raya cina blk sekejab ke Bkt Merah pastu blk Kedah...

Hana pun sebenarnya dah lama ajak blk kg....Tok Wan pun asyik la tanya psl cucu2nyer...

Psl Lang, Lang admitted ke spital taiping due to cancer la...cancer pangkal rahim kot..awal2 dulu kata fibroid..kata beso mug...pastu lps buat gitu gini, rupanya cancer...mcm x percaya jer..

Kalo baca entry2 lps ada umi cerita..Lang ni kakak kesygan my Ibu...kalo Ibu ke kami ke anak2 sedara dia nih sakit ke apa ker..dia la org pertama akan sampai...sgt2 baik hati..n dia juga mudah mesra...n En Hubby pun bleh ngam ngan family Lang...

Sedih sgt bila tiba2 dia sakit n lg sedih bila dpt tau maybe di peringkat serius..skrg kan kat spital Taiping..maybe operation akan dibuat di Spital Alor Star...semoga Lang bleh sembuh...walopun umi tau maybe ssh..ye lah faktor umur sama kan n faktor tahap serius tuh ha...so kawan2 jom pakat buat pap smear erk..umi pun blom buat nih..sepatutnya dah buat ni...tp my pebret doktor tgh cuti rehat...mcm segan plak nak jumpa doktor lain...tp kalo Dr Huda msh rehat..nampaknya kena cari doktor lain la jugak...

Jom jdkan pap smear as annual xtvt kita...especially for those yg dah kena ikat tu...lg wajib tau...(nih based on friends, sedara mara yg gitu n jg pernah dgr dr doktor)...

7 comments:

neezareef said...

yg 2nd ni lom wat lg gak umi..asal lps peyet madang lupa..tgg bln ni lah..

Umi_Aliesha said...

umi ingat time cucuk haziq..cucuk sethn blom pi..memanjang la batuk n selesema...riso demam plak..

ct rahani said...

vender pun lum penah buat.. tkut gak.. nk kne buat la nie..

vender doakan lang k.umi sembuh spt sediakala k..

atty's said...

kty doakan lang umi sehat & sembuh..amin

Jiha said...

kak..sakit ke wat pap smear?takut arrr nk wat..

ains said...

x pernah buat lagi... takooootttt... acaner....???

Umi_Aliesha said...

Vender, k ty...tqvm..skrg Lang umi lg teruk...pasrah jer kami nih...

Jiha n ain...for me, x sakit lah...jd seriau sebab teringat time kena seluk kan...tp kalo doktor yg terer..dia ajar tarik nafas..time kita leka dok tarik hembus tuh dia dah buat..tiber2 ja..dia kata..okeh dh siap...hiks..so doktor Huda buat x sakit...huhuhuhuhuhu rindunya kat Dr Huda n dr Azlin...