Sponsor

Wednesday, January 14, 2009

Sejuk Gilos!

Sementara tgh burn cd nih..meh sembang edisi merapu...

Minggu nih minggu sejuk seopis....Sejuk tahap beku dah...rs mcm nak cramp dah jari jemari nih ha...

Kalo semlm umi ingatkan psl pintu bilik server terbuka tp..hr nih pintu tu tertutup tetap la sama jer tahap kesejukannya...

Her..smlm 1st time dengo Hana speaking full sentence...tp ayat biasa2 jer pun..hiks

" Teacher( ngan umi pun udah dipanggey ku teacher, alasannya ibu skrg suka ckp mcm teacher)

May I go to toilet....ekekekekke

Pastu mula la dia reka ayat...ada yg betui ada yg tak..ayat depan tuh sama...toilet tuh jer dia tuko2...

Tapi ye lah..baru nak masuk minggu kedua kan...yg umi perasan dr cara dia dok bercerita apa dia belajo kat sekolah...mcm skrg nih teachernyer tgh ajo buka mulut...bunyikan itu ini....okeh la tu...

At least berani cakap..bukan mcm ibunyer...muakakakaka...kdg tu rs mcm x reti nak bercakap walopun dlm hati tuh ayat dah karang pjg2...takut salah grammar lah, pronounce salah la,  apa la..walhal omputih sendiri pun grammarnyer x betuikan..tu probs umi kot..x berani nak ckp..n kalo boleh takmo mende yg sama jd kat anak..biar dia berani skit...

:)

6 comments:

neezareef said...

umi..sama lar
good in writing not speaking..keekkeke

syanis said...

huhuhu... kak umi ni yg membuak² nak masuk kan syazana tadika yg utama kan omputih... atenyer... mama nyer x terror..... zaman skang dah mcm bahasa omputih lak bahasa yg penting.... huhuhu

Umi_Aliesha said...

sb...sb terer gak grammar..umi grammar lintang pukang...hiks

ain...a'ah ain...skrg bi dah jd penting bangat...bila keroje nih mmg la bleh nampak..mmg kalo terer bi nih bleh pi jauh...nak goreng kastemer guna bm..mmg deme buat derk jer..cuba goreng mende yg sama tp speaking...musti lain..

Anie said...

skrg bi memang penting..dulu2 tak pernah ambil tak kan...skrg baru tau betapa pentingnya bi..

elok dedahkan anak2 nih awal2 dalam bahasa inglish

zi said...

alhamdulillah dah ada progress yang baik kan sejak diaorang school ni.bagus hana practise make perfect..hehehe..

Umi_Aliesha said...

anie..a'ah..tambah2 dok bando nih..kena bersaing lg..

zi...a'ah...nih ponteng dua hari pun rs cam bersalah jer.