Sponsor

Monday, February 16, 2009

Her New Look!


Sabtu lepas, kami kluar awal skit...bila dah ready nak kluar tu, Hana moskel..dia tanya kenapa kena naik dua kereta...so kabo ler..ibu nak servis kereta ibu..kang kita tinggal kereta ibu, naik la kereta papa...

So...kami breakfast dulu...dah jadi menu wajib plak..roti arab+kari kambing....sedap woooo...then proceed ke Jalan Duta...buat apa erk? Ekceli umi x pernah sampai area situ...untuk memuaskan hati...wajib la pi tgk..survey apa yg patut....buat masa ni bleh lalu dua jalan(yg jimat ler..kalo byk duit bleh lalu elite...hiks)...dr silk h/way then proceed ke tol kajang atau lalu jln cheras-kajang then masuk tol serdang...kalo lalu serdang utk satu hala RM2.60 jer...kalu lalu kajang jd RM3.80....then hubby tunjuk jln2 yg glemer ngan istilah jammed...hiks...

Nampak jer s/board tol jln duta...rs mcm x jauh dah nak balik Slim River....ekekekekeke...then proceed ke Kompleks tuh ha...herm....mmg ler lengang ate time cuti..tp alahai..sikit giler lot parking yg ada...cari juga parking dlm pagar yg diwar2kan dek member hubby...tp hasil soal siasat ngan team polis bantuan..katanya situ byk kes pecah cermin ler plak....parking dlm kawasan kompleks plak..mmg dah jelas n nyata semenya ada no plat kereta....huhuhuhuhuhu....Hubby kabo..ha..kalo takde parking...pi parking kat masjid...uwaaaa...jauh tu...kena pakai selipar la..kang haus tumit kasut tau!.....


Ha...dah selesai tuh la baru bermula episod new look Cik Hana nih...terselak rambut dia..sekali tgk..adeiii bila masa ada kutu nih....baru naik nih...sebab bukan telur sambang....dah le anak dara nih baru bercita2 nak berambut panjang smpi ke pinggang....so lps ambik kereta yg diservis td tu...En Hubby terus bw dia pi kedai...zass situ zass sini..inilah hasilnyer...hiks



Nih dah ok...musti dpt kat nursery nih....kali kedua dah ni...seblom nih pun mcm ni...sama jg..umi gunting sendiri..yo lah time tu En haziq kecik toit..takde la pengaco...balik kang kena selak lg ni..riso naik lg...

6 comments:

neezareef said...

lor..umi...sian hana jangkit la tu...

baru nk melaram rmbt pjg

Umi_Aliesha said...

tu la...sedih ja dia, bila kabo kena gunting rambut..takpela..lps nih simpan lain..tp mmg gitu la..asal pjg jer ada la yg hinggap...kalo rambut ok takpe..nih bila ada tu..musti rambut dia jd mcm kering...

zi said...

lainnye hana berambut pendek.. cian dia.. patutla umairah ckp nampak hana tgh gunting rambut.:)

Umi_Aliesha said...

nampak lg chubby...ekekekeke...kalo faiza sengih mesti dia jawab...iyer kakak pipi kembung..

zi said...

hehehe... aha nmpak chubby..

Umi_Aliesha said...

:)