Sponsor

Tuesday, February 24, 2009

JDM 5!


Bukan ler nak promote tp more utk share jer...

My Ibu dok amalkan JDM5 nih...seblom2 nih byk jg produk dia cuba tp x serasi kot...

Sejak lahirkan my twin brother tuh mmg My Ibu jd agak chubby..kalo nak compare ngan lahirkan kami yg 3 org nih la...Ekceli dolu2 org dok panggey My Ibu, bini popeye..tp lps kluar Muzakir & Muzamil dah takde gelaran tuh...

So..disebabkan dia riso kang dtg plak penyakit yg bleh dielakkan..so dia pun try la JDM5 nih...atas saranan satu2nyer anak pompuan dia nih...siapa lagi kan...Umi ler....

Alhamdulillah mmg berkesan la utk dia..turun 16kg tuh...br ambik 5 kotak...tp My Ibu mmg sgt2 disiplin tau...pg dia akan b'fast ngan heavy menu...cthnyer nasi setengah cawan+sayur...then t/hari dia ambik JDM5 nih pehtu malam..dia akan mkn sup..cth meehun sup/sup sayur..n dia akan ambik dinner sebelum pkul 8mlm...

Skrg..dia msh ambik JDM5 tp dah kurang..more on maintenance jer...mcm seminggu sekali jer.....selebihnya dia jaga pemakanan dia...Umi kagum jg la ngan dia..sebabnya mmg serius dia nak turunkan berat...n umi atau abah goda la dgn apa2 menu yg dia suka seblom nih..mcm tom yam ker hapa..takdenya dia layan...hiks...

N skrg dia rajin exercise jg...selalu kena bebel ngan dia..sebab umi x jaga makan/muka..ekekekeke..M umi sgt2 besar!

10 comments:

LizHairi said...

betul ye umie??liz pun ader gak beli jdm5 tp cam x berubah pun hehhee.agaknye coz i malas kot.1 kotak x abis2 dr last month.hehehe

Umi_Aliesha said...

Liz..ikut pd keserasian jg kot...pantang makan tak? Mak umi mmg ikut step yg dibagi...

neezareef said...

btl2 ikut mmg menjadi npknye ek

atty's said...

terror ar mak umi..semangat dia kuat..

Anie said...

anie pernah makan menda nih...sekotak blh turun gak 3kg tu tak displin kalau displin lagi lah..

tp lelama bila masuk kotak kedua tak leh telan dah menda nih..kembang kempis tekak nih bila telan..merah padam muka nih tahan muntah..last2 anie serender lah...

tinggal lagi 3pek jer tu pun nak tgk pun tak larat apa lagi nak makan..

Umi_Aliesha said...

za n k ty..a'ah...kena displin n kuat semangat rasanya...

anie...mak umi shake ngan air sejuk..pernah jg umi rs...mcm serbuk roti pun ada kan...tgk mak telan ok jer..dia kata sedap...:)tp tu la..kena bancuh ngan air sejuk...

syanis said...

ERM.... YER LA NMPAK KURUS MAK AKAK.... HERM... MAHAL KAH REGENYE..... HIHIHIHI LEH DISIPLIN KAH DAKU

Umi_Aliesha said...

Mmg ketara dah skrg nih..baju2 pun dh kena buat lain...regenya 450 utk 3 kotak..kalo disiplin mcm mak akak lps kotak ke 4 dah bleh ambik selang seminggu, ala2 utk maintenance shj...satu kotak ada 20sachets...

ct rahani said...

semangat kental betul mak akak.. hehehe..

Umi_Aliesha said...

a'ah..skrg ni slowly stopkan jdm plak...dah turun senang nak maintain...