Sponsor

Wednesday, February 11, 2009

Politik????

Takmo aaa ckp psl politik nih..bahaya..!



Umi rasa..kebanyakan peminat isu politik nih adalah lelaki...perempuan??? ambik tau jg tp x berapa nak bersembang psl nih...tp tak bermakna tak ambik tau hal ehwal negara kan....



Bila ada isu sebegini, umi suka baca hujah2 para sahabat umi dr Sek Idrisiah....glemer sekejab sekolah Umi sebab perhimpunan baru2 nih betui2 depan sekolah...hiks...



Kenapa umi suka baca hujah diorang...? Sebabnya most of batch Umi adalah para lawyer....n lulusan UIA...ada 2 org tgh buat PHD in law nih..mmg diorg serius dgn career diorang...Umi? eeii kan dah kabo..i terkeluar bidang dr awal lg...



Deme nih..ada yg ambik syariah ada yg ambik biasa..biasa ke erk? ada nama lain kan..sori para lawyer..umi x tau apa terms nyer...common law kot...hiks..



Walopun ramai lawyer..prinsip semua org tak sama kan...dah nampak dua-tiga org sahabat dah start kluar tv...semuanya psl politik n hujah tersendiri..umi kagum ngan korang tp umi jg sokong kata2 Mr Y(kwn ler juga takmo sebut nama kang dia google, jumpa plak blog umi..mcm si atuk)...walo siapa pun di antara korang ditakdirkanNya menjadi pemimpin...pimpinlah berlandaskan konsep islam yg sebenarnya...perubahan2 itu yg perlu diperjuangkan....tentu korang ingat ilmu2 yg pernah kita timba dari usrah, dr apa medium ilmu yg pernah kita belajar...mcm mana gigihnyer kita bersama Cikgu Mus join KPIP, Abim n sewaktu dgnnyer....



Pada umi setiap pihak ada baik n buruknya.....

8 comments:

atty's said...

kty pun..pasal politik nie baca..dgr je..

Umi_Aliesha said...

sama la..nih baru nak menulis.....

zi said...

saya lak kalau politik huhu bosan sbb mcm2 karenah...

Umi_Aliesha said...

lewat tak hr ni? eksiden kt mana?

zi said...

lewat .. eksiden tak nampak pun bekasnya.. tapi jem dari lepas tol ke 2 sampai exit uniten.

Umi_Aliesha said...

kami td lps tol terus u turn..lalu blk jln reko..masuk bangi..lalu sg merab...din smpi ngam2...faiza la lewat skit...

zi said...

oh..kalau uturn sempat kut tadi..tp dah lepas tol terus masuk lane plg kanan tu yg tersekat dlm jem..

Umi_Aliesha said...

ohh...ok