Sponsor

Friday, February 13, 2009

Tunggu Turn!

Sebenonya kan byk mende umi blom setelkan utk lapor diri.....antara yg kritikal... medical check up ngan surat sumpah....kalo ikutkan senin ni kan umi dah kena pi sinun...tp ikut suka suki jer lambat2kan buat itu ini....

So...rabu lepas..rajinkan diri pi buat medical check up...pkul 9 pun smpi Klinik PUJ tuh ha...lama gilos x jejak klinik ni...last thn 2001 rsnya..time practical....masuk jer...fuhhh cam nak tersedak..punya ramai umat...x cukup kerusi sampai berdiri lg...


Ambik no giliran..tgk adeii dah no 150++...walhal br pkul 9am...tgh2 duduk..ternampak la plak ada kaunter khas...antara kes khasnyer ada tertulis..medical check up (umur 40++/perlantikan dll)...so kes umi nih kira perlantikan ler kan...so dgn konpidennyer..ambik plak no giliran kat kaunter tuh...ok lah ada lbh kurang 11 org lagi seblom no umi naik...bila no naik..kabo gitu gini...jawapannyer.."Puan kena buat appointment dulu..sila ke kaunter bla..bla...." sabo jer...

Bila sampai kaunter tu..ambik no lagi...adeiii...no baru 120...no umi 170...fuhhh..lotihnya menunggu nih kan...sib baik bawa novel...sejam lbh gitu br naik no...org kat kaunter nih kata apa tau...

"Alahai Puan...lama Puan tunggu..sebenarnya x payah ambik no giliran nih..pegi jer meja seblah kiri nih....terus jer"..hek elleh...awat la..org kat kaunter khas tuh tak kabo terus pi kaunter info...nih kabo kena pi kaunter no bla..bla...moskel jg..sebab ku tgk ibu2 preggy ngan ada anak kecik jer dok tunggu..tp sebab ada wording temujanji...ku tunggu la jugak....hadeiiii

So pi situ...dia tgk surat dr jab berkenaan...baca gitu gini..okeh Pn...ur appointment on date bla..bla..bulan Mac...lorrr..ingatkan time nih jugak...hiks....pehtu dia kabo..urine test utk dadah kena buat kat luar..lorrrr..ada jg tak lengkap rupanya....

So...bulan depan...umi kena 'q' lg....baru ku tahu azabnyer nak tunggu giliran kat klinik PUJ...

Ada yg tanya medical check up tu wajib gomen ker? jawapannyer ikut jabatan..ada jabatan tertentu mmg hanya terima dr gomen..cam umi nih bleh pi rivate tp kena bayo sendiri la..takpelah..x urgent kan...so baik pi gomen..jimat skit...byk woo nak guna duit..udah ler kena bayo kat opis skrg..kang dok sinun mcm gaji 1st lewat skit...huhuhuhuhuhu...ohh ibu..sila tolong anakanda!

Uwaaa..lepas2 nih takde dah medical kat private...melainkan guna duit sendiri....hiks!

*permohonan minta tangguh dah lulus..so x yah pi senin ni...pi terus bulan depan...fuhh lega..kang x pasai2 plak kena bayo dua bulan kat opis nih..itu time, mati den!*

11 comments:

zi said...

mmg menunggu di KPUJ adalah satu penyiksaan..hari tu dari pukul 8.30 - 12.00 baru siap.. tapi nak wat camno free jer..tu yg ramai..hehehe

syanis said...

wah... sangat.... mencabar jiwa dan raga... huhuhu sabau jer la kak

Umi_Aliesha said...

zi....lama x pi situ...dulu rsnya tak la ramai sampai mcm nih..patut la kak ipo dulu pg2 dah pi...

ain...syg duit kena tunggu jg la..ate tgh kempem jimat cermat katanya....

zi said...

ada satu hari tu pegi ptg,so x sempat nurse minta continue lak jumpa doc pg the next day pastu pergi pulak hari selasa.. 3 hari berturut2 hari keja.huh..berasap!.

Umi_Aliesha said...

alahai...siksanya..baik pi klinik kat kaw umah kita kot...nampak mcm x ramai skit...

neezareef said...

sian umi..mcm2 hel tul
geramnye tolak sana tolak sini

Umi_Aliesha said...

tu la...dugaan! hiks...tak abis2 erk

zi said...

aha..betui kalau pi klinik kerajaan semenyih tu ok kut mcm x ramai.. ni sbb cari yg dekat dgn opis..

atty's said...

aah kan umi..
ade yg mmg nak medical checkup dr gomen gak..

LizHairi said...

salam umie,
citer kite ni lebih kurang same la.
saya pun bakal gi wat med cek up utk lantikan jugak.
mesti kene lalui mende yg same cam umi nih.hehehe.
salam kenal

Umi_Aliesha said...

Salam Liz...

wahh..sama erk..dpt jabatan mana ni? gud luck yer...