Sponsor

Wednesday, January 06, 2010

1st Day Sekolah utk Sessi 2010!


Cik Hana dari pertengahn Dec. dah bising bila la nak sekolah.....asyik2 tanya esok sekolah tak....x sabo plak nak sekolah.....



Kali nih umi anto kat tempat yg sama jugak....tgk kali nih mcm makin ramai plak student kat SR branch dia nih.....transport plak, mcm seblom2 nih, Cik Hana ikut teachernyer...teachernya dok kawasan sini jg kot...ari tu bleh naik van sekolah sebab teacher tu bersalin....skrg sekolah dia start awal..8.10 dah mula kelas fardhu ain....then sessi biasa 8.30 smpi 11.15a.m...

En Haziq pun sibuk jg...dia pun nak pi sekolah..siap bw payung....

Selasa plak..umi try pi sek ren area sini.....saja nak tanya bila bleh register utk thn satu.......rupanya mid Jun nanti baru buka.....tanya jiran2 kat kaw umah nih...diorg bgtau....form KAFA pun akan kluar time yg sama....jiran2 bgtau time orientasi nanti diorg ada exam...for both school (primary & KAFA)...exam utk tau kelas mana..diaorg masukkan kelas ikut pencapaian diorg...okeh la kalo gitu...byk sekolah dah apply method gini.....tgk anak jiran....blk sekolah pkul 1pm++..then pkul 2.30pm plak pi sekolah KAFA.....thn depan cik Hana gitu la...hihihihi....tapi takpe...owner nursery dia skrg pun ada bw van sekolah....

2 comments:

Anie said...

umi mungkin kalau percapaian agak kurang memuaskan dorang akak buat system yg lain dr bebudak yg dah ok...bila dorang bercampur problem juga kot..nanti bebudak yg cepat paham terpaksa menunggu masa untuk menerangkan bebudak yg masih tak paham..

selalunyer bebudak yg slow sikit nih dorang lambat nak memahamiyg diajar tu yg kena ambil masa sikit mengajar dorang...

senang kan taska provide transport.. qiesha nyer taska pun ada transport.. qiesha pergi sekolah ikut trasnsport taska balik baru ikut sr nyer transport..
mana yg cepat sampai tu yg anie pilih...

atty's said...

sekolah fir..minggu depan ade exam ..utk tentukan budak mana lembap..utk asingkan kelas..