Sponsor

Thursday, January 27, 2011

Putus NyawaKu Bila...

sampai taska...cikgunya bgtau Cik Hana...tertinggal di sekolah...sorang!


apa?????????????

tu ja yg terkeluar dr mulut umi....ntah la..semua rasa dah jd satu...terkejut, sedih, nk nangis, geram, rs nak terbang ke sekolah time tu jg...

Terus ambik En Haziq...pecut ke sekolah....dlm hati...nk  nangis tp tak terkeluar air mata...terbayang dia nangis sorang2...risau..takut seme ada...en Hubby sms...bgtau dia dh smpi KLIA...huhu..En Haziq plak...Ibu..kakak mana ni??? umi...blank!!



Sampai sekolah..again...rasa kaku...x tau nak buat apa..nak lari masuk sekolah??? tinggal en haziq dlm kereta????...nk call En Hubby bgtau anak takde kat taska?? then..nampak kereta owner taska...dia ikut blkg rupanya....mmg dia nk pi tgk ke sekolah lps dpt tau Hana takde dlm van...tp umi smpi taska time tu..so umi kabo takpe umi yg pegi...tp elok jg dia dtg..coz umi dah jd x reti nak fikir bila tgk sekolah kosong....

Dia yg masuk sekolah..check toilet...sebab kwn2 nya bgtau Hana pi toilet tu tertinggal...

Bila dah takde..umi minta no phone Atuk (yg bawa van)....then Atuk jawab...dia dah ambik Hana..fuhhhh...lega....Dia ambik last trip sekali dgn budak sekolah rendah....n dh smpi taska...Atuk tau ja Hana pi toilet...Atuk hantar lelain dulu then ambik dia last trip...n rupanya dia bukan sorang....Farah teman dia pi toilet....lagi rasa lega...at least she's not alone....mmg selalu remind dia nak pegi mana biar ada kawan....

Smpi taska....En haziq dah jerit...tu kakak!!...herm...tanya dia..dia kata dia pi toilet...nak terkucil...ajak Farah temankan..bila keluar dia nampak van Atuk dah penuh..tuh dia tak naik...sabo jer la...then Atuk dtg balik...pi sekolah rendah baru bw dia balik taska....so umi takde la nak salahkan sapa2...sebabnya atuk pun perasan hana pi toilet..n mmg ada last trip yg dia bleh pi sekolah balik...cuma jadi panic sebab umi sampai awal sikit dr selalu....yo lah umi nak pi jemput En Hubby.....:)

3 comments:

atty's said...

ye lah kan umi ..sapa yg tak panic
kdg kty cenggitu le kalo jemput fir balik sek

atau kalo fir balik sekolah agama lambat ..

dalam kol 11.15 kty kol dia takde kat umah nenek dia , kty mmg cuak .time2 tu start kete g carik..

zie said...

ptt hana tkde masa pickup umairah dari nursery, tanya umairah bgtau hana tertinggal sbb pi toilet dan aqil bgtau atuk masa dlm van...anything happen kalau diorang tinggal berdua kat surau tu mcmana..saya hari2 risau mcmtula faiza..hari tu penah nampak atuk tk tutup pintu van tp van dah jln..

Umi_Aliesha said...

K ty....bila jd mcm ni mula la rasa nak berenti keje..tp bila berenti x cukup la pulak...tawakal n dpt doakan yg terbaik jer la..

Zie...ada ustaz yg tunggu smpi semua org balik...tp tu la..tetap cuak..sebab tau apa2 ja bleh terjadi...huhuhuhu...