Sponsor

Thursday, July 07, 2011

Cik Hana & Bintang

Bintang-bintang berkerdipan

Hanya satu mengusik pandang
Hanya satu antara seribu
Pilihanku

Berkerdipan menghiasi
Hanya satu bintang di hati
Hanya dikau dalam seribu yang telah
Menawanku

eihh bukan bintang lagu Amy Mastura

tapi bintang nih



bintang berbucu lapan di tengah-tengah bulatan;



perkataan Arab – “حلآل” di tengah bintang;


diikuti tulisan rumi “HALAL”;


bulatan logo tertulis perkataan “Malaysia” dalam tulisan Rumi dan ماليزيا dalam perkataan Arab;


dua bintang kecil berbucu lima diletakkan bagi memisahkan tulisan rumi dan perkataan Arab tersebut.
 
 
Haaa...bintang nih la...skrg Cik Hana sgt2 alert ngan logo Halal...
 
Kalo pi beli barang..dia mesti belek image nih..kalo pegi kedai runcit beli jajan..dia akan telek satu2..kdg rimas tgk dia..sebabnya semua dia telek..walhal seblom nih dh beli jenis tu n umi dh tau itu ada logo halal tp dia nak jugak belek satu2..hahahahaha..keropok2 byk halal tak betul yer...n gula2 jugak...
 
Ada sekali tu En Haziq request nak makan coco********* umi pon capai lah kotaknyer...as usual..Cik Hana sambut n belek..sekali dia jerit ibu...nih takde bintang...tak boleh..letak balik...hiks...ibunya plak yg tak alert kan...mmg bila umi check kotaknya...mmg bukan halal jakim...so hati2 yer...brand terkenal tp logo halalnya tak betul...tp umi prasan jg sesetengah produk brand nih logo halalnya betul...tp utk produk nih tiba2 logonya x betul pulak....
 
Umi nih suka servis kereta kat BBB...n selalu jg umi masuk bakery shop dekat2 situ...seblom nih umi x prasan plak kedainya berstatuskan salah satu logo x diiktiraf nih..
 
Tapi kali nih..alhamdulillah..mata umi dh nampak logo tu seblom masuk kedai...huwaaa..ngape seblom nih tak nampak logo...
 
N again..hati2 erk..byk restoren terkenal logonya x betui...Kalo Cik Hana first thing dia tgk bintang yg beso tu..bukan bintang kecik 2 butir tu tp bintang besar yg dalamnya perkataan jawi n rumi halal.
 
Skrg nak ajar logo halal bukan dari negara Malaysia tp diiktiraf di Malaysia plak...sebab kdg dia argue jg apsal umi ambik tp tak tulis Malaysia pun...hiks...:)
 

2 comments:

saripah bakar said...

anak kedua saya pun begitu, alert bab-bab gitu...

Umi_Aliesha said...

alhmadulillah...mmg elok ajar pun sebabnya kat luar sekolah byk jual jajan..