Sponsor

Tuesday, August 16, 2011

Buah dari Kedah!

Sebelum bulan ramadahan ari tu...family incik hubby ada datang sini...

Umi dah agak..musti diaorg dtg sebab musim buah2an...ate time umi balik ari tu seme buah baru nak masak..blom gugur pun lagi para durian itu n rambutan jugak....

Diorg smpi pkul 2pg...so umi dah terlelap kat atas...incik hubby yg pi ambik diorg kat tol...idak ler plak dia kejutkan umi..tp i bleh terbangun sendiri sebab bau buah durian..muahahahahaha...tgh2 malam kitaorg berkelah...ngan2 cik hana n haziq kena kaco suruh bangun...

Bangun2 ja terus pekena durian...isi besar gabak plak tu....

Esoknya kitaorg gerak ke Seremban plak...time kat seremban dah alang2 ramai berkumpul tu..terus potong kek cik hana....maleh potong kek kalo setakat kami 4 beranak jer...deme nih syok potong jer..makannya idak sangat...so nih dh ramai...kompem kek abis kan....

Then ptg tu cik Hana muncung ja....bila tanya kenapa? rupanya Papanya janji nak bawak pi main pasir kat PD...so protes la tu....protes sebab tak jadi pergi...malamnyer..tetiba papanya kata jom pi PD..main pasir jer...terus senyum belaka kan....hambik ko main pasir pkul 9-11malam...mujur PD skrg malam2 pun terang benderang....pkul 11..singgah 7E cari ayo...lps minum...tiga2 pengsan....tiba2 anak tiga erk...sorang tu sepupu cik Hana..sebaya...beza tiga hari ja diorg nih...anak kakak ipo yg kawen sama dgn umi...:) deme dua org nih kalo blk kedah..yg org kedah tukar dialek jd org kl...cik hana plak tuko dialek jd org kedah...macam ayam dgn itik...sebab cik hana cakap keras kejung semacam...hihihihi

Balik kajang...umi buat open house plak kat rumah...i goreng cempedak n kluarkan buah rambutan..makan kat luar rumah sambil borak..

5 comments:

atty's said...

banyaknya petai umi..shedapnya ..

Umi_Aliesha said...

hahahaha....jd tokei petai kejab....tapi tu seblom diagih2kan kat family2 di seremban...petai pokok sendiri...

zie said...

patutla hari tu umairah kata kenapa ummi tak pergi kenduri rumah ibu hana..kenduri ni kut..;)

L said...

waaa. sedap.. nk kene g cari nieh.. huhu

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

UmiAliesha said...

Zie..ohh ada kat rumah erk...Fisol ada ja time tu...