Sponsor

Monday, August 22, 2011

Ya Allah! Tabahkanlah Hati Sahabatku...


Di saat semua orang sedang bergembira menyambut ramadhan...n syawal x lama lagi...
Umi sebenarnya dikejutkan dengan berita musibah dari seorang sahabat...
Sahabat yang pernah berkongsi bumbung yg sama...bumbung berteduh dizaman alam persekolahan...
Sebenarnya dari saat umi terima perkhabaran tu....umi nak sangat call dia...nak sangat bgtau dia..
umi sedih sgt dengan apa yg berlaku ke atas diri dia...n umi doakan dia tabah sentiasa...
TAPI...
Umi tahu...umi tak kuat..umi seorang yg sgt2 mudah mengalirkan air mata...
umi akan kelu tak terkata..n sudah tentu esak tangis jer yg akan berkumandang...
Nak sms...sama jugak..umi x tau nak cakap apa..
Nak email...sama jugak...huhuhuhu

Ila....
Umi minta maaf...x call Ila..umi tau kawan2 lelaki jer yg ramai call kan? diorg kuat...
kawan perempuan? rasa ramai mcm umi..melainkan geng2 lawyer...diorg tgh nak check kes Ila..
Alhamdulillah kita ramai kawan yg bekerjaya gitu kan..tentu diorg boleh dptkan keadilan untuk Ila...

Sebenarnya seorang sahabat umi...dilanda musibah dari kes kecederaan di lutut berakhir dengan kehilangan sebelah kaki...huhuhuhuhu...x tahu di mana silapnya...mungkin ada kecuaian semasa pembedahan..

Sedihkan...kita rasa dia masuk operation sebab minor operation ja....tp end upnyer begini..selalu ja kita dengar kes org operate lutut..especially atlet2 nih...

Yang umi sedih sangat sebab dia selalu jer call umi..ajak jumpa dia kat Putrajaya tapi umi selalu ja tak dpt pergi..dia selalu dtg Putrajaya sebab attend course...n umi jg tau dia baru ja dpt baby...baru 6 bulan kot babynya...

Tapi...nih dia dah jadi mcm nih...nih baru jer baca email dia..dia bgtau dah discaj dari hospital Penang....sedang belajar terima hakikat...n dia mohon doa dari kami, kawan2 dia...agar dia tabah dengan segalanya....Ya Allah...tabahkan lah hati sahabatku, Ila....berikanlah kekuatan kepada dia, suaminya, keluarganya untuk menghadapi segalanya....amin!

Umi sendiri pun tgh kumpul kekuatan untuk email/sms dia..

3 comments:

atty's said...

ya allah umi..kty baca entry umi ni pun , tak sanggup rasanya

semoga sahabat umi tabah dan semoga beliau diberi kekuatan menghadapi segala dugaan.amin

Umi_Aliesha said...

amin...terima kasih k ty...

ariena said...

sis,kak ila nih SMKASAS ker dulu???