Sponsor

Friday, September 23, 2011

Cerita Sedih Syawal Ini

Sedih plak dgn cerita2 yg sampai ke telinga umi nih...

Cerita Pertama

Time umi buat open house...member bgtau....sorang kawan dia baru kehilangan baby....

Baby tu dlm umur 4bulan gitu...meninggal di nursey...sebabnya tersedak susu...

Skrg mcm dah selalu pulak kes mcm nih kan...riso plak umi...hnatar kat org pun ada kes nih, antar kat nursery lg byk rsnya...huhuhuhu...dedolu time bebudak nih kecik2..mmg umi tawakal jer...tp x lupa doa semoga Allah pelihara diorg sepjg diorg bukan depan mata umi.....

Satu yg umi amalkan...bila pilih nursery...umi tgk keadaan nurseri tu...berdaftar ngan jkm tak? pastu brp ramai org yg jaga..pastu ada yg spesifik jaga bb tak?...pastu org tu dia masak tak? kalo masak maknanya dia akan tinggal2kan bb kan...huhuhuhuhu...nak ambik maid? herm...umi rasa mcm takde privacy lah....ini pendapat umi sendiri jer ok...nak antor kat org?? herm..are umah umi tu ramai yg keroje...yg dok umah..dah berderet deme jaga..hihihihi...takziah utk Ana...macam ler dia kenal umi sebabnya kawan atas kawan kan...


Cerita Kedua

Just happen last wednesday....sahabat en hubby kehilangan isterinya....Umi kenal...sebab pernah jumpa dia dua kali...1st time kat rumah jiran umi...jiran2 umi skrg ramai jg yg sebenonya kwn en hubby...sama ada kwn dia belajo dulu ke..kwn yg pernah jumpa waktu kerja. Tak plan pun nak dok dekat2...kebetulan...time raya lah tu..arwah dtg beraya....umi pun ada di situ..so kenal2 lah...arwah mmg ramah orgnya...i nih kdg kalo baru2 kenal nih agak sombong..hiks...

Pastu dia buat open house...umi jumpa dia di rumah dia plak...time tu dia dok kajang....n cik hana pun suka main ngan anak2 dia....

Tiba2 dgr dia kena brest cancer n stage yg dh agak teruk...baru sebulan gitu dah dpt berita dia telah pergi menghadapNya...Al-fatihah!

2 comments:

atty's said...

al fatihah..utk arwah..

Lina said...

al fatihah....tersedak susu ke?alahai ni yg takut sebenarnya...