Sponsor

Friday, September 09, 2011

Gambo Raya Plak

Alhamdulillah...tahun nih dpt jugak kitaorg bergambar satu keluarga....dari thn 2009 berhajat nak ambik gambo kat kedai nih tp ada jer halangannyer...ngape tak ambik time 2010 erk...umi n adik..dua2 beraya umah mertua...my ibu lbh suka kalo ada satu masa kami dpt berkumpul semua secara serentak....so thn 2012 seme beraya umah mertua dulu...

Tahun ni kaler pilihan...purple..last minute decide n seme baju dibeli oleh my ibu...duitnya? adalah...hahahaha...takdelah...share la apa yg patut...dia beli baju umi beli mende lain...adik mende lain...tuh sebab bleh sama jer semenya...masuk satu kedai ambik size M.L, XL..udah lengkap utk anak2 pompuannyer...lelaki...kebetulan ada yg sepesen dr saiz incik haziq smpi la ke tok wannyer...rezeki tu..alhamdulillah...

Seblom ambik gambo terjah dulu umah pak sedara n umah boss my ibu n nyah....cik hana berkenalan dgn nasi himpit daun kelapa bersama kuah lodeh...jakun kejab dia..hahahahaha....smpi skrg bleh ingat cara dia makan....lepas ambik gambo plak...rombongan keluarga purple terjah trolak....dr ptg smpi ke malam...fuhh...ketat perut...dari mee kari ke laksa smpi le ke nasi minyak. Umi kena setelkan cepat sebab raya kedua nak balik kedah...

Raya kedua..tak ke mana pun..kemas beg..pkul 4 br gerak..hiks...masuk jer tol tapah..mak aih..seme balik umah mertua lah nih....byk kereta tp lancarlah jugak..cuma yg umi nampak setiap rnr..penuh....en hubby nk isi minyak pun x jd...last2 singgah umah arwah pak lang...mmg seblom2 nih pun wajib pergi....tak singgah kang, sedih plak anak2 dia...setel solat maghrib...gerak...smpi kedah..kita mengeteh dulu....dekat pkul 12 br smpi umah..hihihihi..balik kedah kali nih mcm x berjalan sgt...sebabnya raya tgh2 minggu kan...pehtu ahad anak2 buah dah start sekolah..anak sendiri pun senin dh sekolah....balik ke sini..singgah perak dulu...hangkut biskut raya..hahahahaha.....alhamdulillah tak jem...smpi tol putrajaya jer...tetiber kluar idea terus nak beraya ke seremban....hihihihi sgt gigih....dah la en hubby sorang jer yg drive....so dah selamat beraya ke umah pak teh n pak su...minggu ni? serbu raya kaw umah umi plak n bleh attend open house member2...adiosss!

2 comments:

atty's said...

comey semuanya..lebih kurang je kaler tema kita..

Umi_Aliesha said...

ramai purple thn ni...