Sponsor

Tuesday, October 25, 2011

Nasi Lemak

Musti ramai org suka makan nasi lemak kan?

Kat opis nih pun selalunya kalo org nak belanja for bekpes..mesti menunya nasi lemak...especially nasi lemak ayam berempah.....tapi...

Umi sebenarnya tak suka makan nasi lemak...hihihihihi...tp takkan ler nak kabo kat diorg...weii korang jgn belikan i ns lemak tau..u oll belikan i roti canai...kompem habis...hiks...

Umi memilih bab nasi lemak nih....umi suka nasi lemak yg tak dialter resepinya....yg basenyer adalah beras+santan+garam+halia+daun pandan...tp kalo org tu dh twist resepinya boh halba lah...boh serai lah...umi akan jd x suka...tp kdg yg resepi asal pun kalo x kena tangan org yg membuatnya umi x bleh terima.......kalo agak2 kenyang bg kat orang..kalo lapo..ngap mana yg patut....n umi jg memilih sambalnya....sebab selalu jumpa org meniaga cilinya x masak betul...huhuhuhu

Tapi kalo my ibu yg buat atau Mak Teh Seremban yg buat..umi bleh tambah dgn byk kali...hahahahaha...

Memilihkan....herm utk selected menu ja kot..lelain tuh umi mkn ja..nih kes sama mcm karipap ler...sapa kenal umi, musti tau mcm mana cara umi mkn karipap....kalo umi x bleh terima intinya...umi buang inti..mkn kulit ja....sama la ngan ns lemak...kalo umi dh tak bleh masuk....haku mkn ikan bilisnyer sahaja atau telur rebusnya shj...lps tu kebulor....hahahahahaha.....kalo ns lemak kat restoren mamak lg tak bleh telan....takpelah i mkn ns putih ja...:)



**gambo dr incik gugel...

7 comments:

atty's said...

sama lah umi..kty pun memilih skit..
tapi kalau dah suka..sanggup makan banyak..atau hari2 g gerai yg sama dok beli nasilemak sedap

Neeza.Areef said...

za pn klu yg bubuh2 halba tu x sukeee..suke yg resepi asli..n.lemak tepi jln la tu..mmg sedappp

ct rahani said...

sy on je kalau nasi lemak di alter.. yg penting sambalnya kena sedap.. hehe..

zie said...

saya suka nasi lemak biasa jer takmo ayam2..ikan bilis,timun,telur rebus,sambal,alas daun pisang skit.

P U C A T said...

tgk gambar pon da kecur..
mcm terbaekk lah!!

Abang Long said...

Salam...Abg Long suka nasi lemak kampung..bungkus daun pisang, sambal giling (bukan cili boh)..lain2 lauk xde pon xpe..

Umi_Aliesha said...

ramai jg yg suka resepi lama erk...hihihihi