Sponsor

Wednesday, March 05, 2008

Bila ada anak...

Bila ada anak..seme mende kita nak beli utk dia..kdg sampai lupa nak beli utk diri sendiri
Bila ada anak seme budget lbh ke dia smpi sanggup kurangkan budget sendiri
Bila ada anak sokmo aku lupa diri...opss tambah skit..papanya pun sama...

Tu la aku...asalnya dah buat budget bulan nih sekian2 jer budget utk beli baju/mainan/buku utk anak..tp selalunya end up dgn over dr yg sepatutnya..bukan br sebulan dua tp sejak preggy hana smpi la skrg .....jenuh dh menahan diri tp haku x mampu...ekekekekekeke...tambah2 bila nampak sales..adeiii

Dulu giler beli gown...skrg giler beli rompers..baju budak lelaki nih byk rompers erk..yg biasa2nya x cun....n hari nih termasuk parkson n terbeli kemeje + jeans kat anak terunaku...poney ada sale...nampaknya ibu kena saving budget raya dr skrg la..wajib turun sogo jg la utk soping baju raya..situ jg yg complete semenya..

Nih aku dok usha gown online plak..nak beli lg selai wedding gown utk anak dara tu..ari tu dh beli peter rabbit..kaler maroon..nih nak usha kot2 ada kaler biru...utk adik..dah la kot..pak ngah yg nak kawen diorg plak yg byk bajunya....sib baik ibu takat pki baju kurung jer...n nasib baik la mak toknya tukang jahit...kan dah jimat..a'ah jimat kat situ jer la pun..pastu melabur blk ke baju2 anak...

4 comments:

Aleeya said...

mmg betoi..baju anak kemain byk..baru2 lak tu...damia punya baju kemain byk yg tak pakai lagi pun byk, yg org bagi hadiah pun byk lagik, tapi bila shopping mommy dia tetap nak beli lagi...

Umi_Aliesha said...

tau takper.....anak pompuan mmg gitu..anak lelaki dia akan kurang skit..sebab fesyen x byk...elleh ko tu..baju sendiri pun bertimbun..mcm x tau..muakakakaka

Aleeya said...

wkakakaakaka syyyyyyyyyyy
tu dulu2 la faiza
skrg ni mana ade baju2 baru dah
skrg ni damia tak over
baju sendiri pun lupa nak beli dah..hehehe

Umi_Aliesha said...

ye lah tu..bleh percaya ke? ekekekeke