Sponsor

Friday, August 29, 2008

Bila Banjir....

Bzioss plak semalam...Rabu tuh kan ujan lebat...dah la kebetulan ari tu drive asing2..bab ujan tuh oklah kan..sebab mmg dah pernah drive ujan2 nih..tp....lps smpi jer area Kajang...aku tgk kereta dah slow..nampak jg la ada yg berenti tepi jln..aku konpius..sebab ingatkan diorg berenti sebab ujan lebat sgt n x nampak jln...pastu kebetulan plak aku dok blkg lori..idak ler haku nampak apa ada kat depan2 tu...elok la blkg aku plak bas....lps jer lori tu jln..baru aku nampak ada banjir...

huhuhuhuhu..takutnya...x pernah2 kaw traffic light ke Bdr Tek banjir..kalut la jg sebab aku nampak ada wira berenti terus..tp tepi jln ler..airnyer pun cam laju jer arusnya...then dah smpi turn aku kan kena redah...kebetulan plak ada moto...aku dok tgk diorg redah ke tak..sebab kalo moto reda kompem aku pun bleh kan...


Disebabkan moto2 tuh berjaya redah aku tawakal jer la..sambil tu ngucap pjg2....huhuhuhuuhu...seblom nih pernah reda banjir tp abg ada....lain la feelnya....dah selamat part tu..sampai plak part yg mmg kalo ujan skit jer dah banjir...nih aku sgt2 konfiden mmg tak bleh redah...kebetulan dr jauh aku dah nampak ada kereta2 patah balik so..terus aku u turn masuk kaw tmn...dah masuk berenti terus tepi jln..call abg..tanya kot2 ada jln alternatif...abg kata tunggu jer smpi banjir surut...huhuhuhu..ujan makin lebat ada la...time tunggu tu aku prasan gak ada byk kereta jln terus..so aku try n error..membontoti diorg..sekali tgk tembus ke kaw kilang..yeahhh..berjaya....n safety landed kat umah...fuhhh sgt2 lega!

Dah mlm skit aku dpt tau..jln kat jln Reko pun banjir jg..mujur la aku awal skit..kalo tak mau kena tunggu seme banjir2 surut baru bleh jln..ye lah ujan sgt2 lebat n agak berpjgan...

Smlm..time antar anak2 br prasan...ada paku beso terlekat kat tayar belakang..nih la kalo redah banjir + lalu jln2 yg x biasa nih...so smlm lewat skit la masuk opis..pi settlekan bab tayar n terus jg ambik makanan utk majlis mkn2 kat opis...

So gitu la pengalaman pertama aku redah banjir sorang2...sgt2 riso....!

2 comments:

ummi umairah said...

faiza,kami hari tu pukul 8 mlm baru sampai kat taska... cian budak2 ramai lagi yg tak balik..klau saya pun tak berani nak lalu banjirr tu.. sib baik hari tu husband yg drive..hiks

Umi_Aliesha said...

faiza bleh berani pun sebab motor lepas..kalo motor tu patah balik atau dibawak arus..kompem berenti jg dok tepi mcm wira tu..