Sponsor

Wednesday, August 20, 2008

Jauhnya!

Tu lah perkataan pertama aku ms on the way nak ke umah Pak Teh...pernah pergi tp zaman aku sek men kot..zaman tu h/way pantai timur tuh takde pun lg...so aku pun x tau mana jalan yg kami lalu dulu..jln lama kot..sebab aku ingat cam pernah lalu depan Fraser Hill ker...

Boringnya lalu h/way tuh erk..takde apa pun..kiri kanan penuh ngan utan ja..x mcm h/way utara selatan...byk R&R n takdelah asyik nampak pokok ja..tp yg bestnya tol dia murah erk...dr Gombak sampai Gambang tuh sama nilai tolnya mcm dr Putrajaya ke Slim River...huhuhuhu walhal aku rs mcm pegi-balik jer(putrajaya-slim-putrajaya)

Pastu opismate ada pesan beli keropok kat petronas lps tol..dr blom kluar tol aku dah dok tgk2 kat r&r...lps kluar tol..huh x lalu pun rupanya..kalo menghala ke Kuantan br jumpa..aku nih menghala ke Segamat balik...

Sampai umah Pak teh dlm pkul 3++...Alang ler nih..lambat..tunggu dia abis kerja dulu..pkul 10++ br bertolak..tu blom +- berenti sana sini..Adik x sihat..dah tgh jln br prasan..dia kena measle balik..adeiii...merengekla...

Kat umah Pak Teh..time kami smpi org dah nk kemas2 balai dah..pengantin pun dah bertukar pki tsirt+sluar...sabo je!...then kami pakat pulun ratah sup...ibu la sia buat sambal kicap...

Pkul 6++ kami beransur..pi tido umah Pak Lang hubby kat Keratong...adik tak sihat kan..biarla tido kat umah bukan kenduri..bz..ngan nak kena berjaga lg...esoknya pkul 10am++ bertolak plak ke Labis...Felda Tenang...nih plak kami smpi pkul 1pm++..kalo kat umah Pak Teh..org dah takde...kat sini pengantinnyer baru nak bersolek...

Pkul 3pm++ kot kami beransur balik..lalu Tangkak..x singgah beli kain pun sebabnya kain nih aku rs kat Tg Malim pun murah...sama jer..so kami pekena Mee Bandung ja..wajib punyer..port biasa..belkg bus station kedai no 2 dr ujung..cam dh cair skit jer kuahnyer erk..

So pkul 8pm jg ler br sampai umah..jammed skit kat area Senawang-Seremban..
Image Hosted by FileHive.com

2 comments:

atty's said...

suka tgk hana..manis je..

Umi_Aliesha said...

nakal pun iyer k ty...lotih membebel..:)