Sponsor

Monday, August 25, 2008

Semua UntukMu : Alhamdulillah!

Sambungan kisah terdahulu...
Maka, bergeraklah kami rombongan cik kiah ke Kedah..Vian x ikut..so 4 org jer lah...sambil jumpa bakal mil...bersiar2 ler jg ke area2 sana...plg best bila hubby bawak pi sawah padi...aku n kawan2 yg jakun nih...pi cabut pokok2 padi yg baru nak berbuah...sebenonya sampai la nih kalo pi umah bil, aku dok cabut pokok tuh..syy dendiam kang hubby tau...geram tgk! nak try masuk dlm sawah x lepas2 lg...segan ler plak...Hana pun jd jakun gak..asal pi umah pak long dia..musti dia pun dok main air sawah tuh ha...

Masa aku kat sana, ada ler jg mak sedara hubby dtg..dia dok teka mana satu awek hubby...dia teka ksal tu hah awek hubby..muakakakakakaka...time kami ke Kedah nih, Bukit Kayu Hitam msh happening ...la nih dah muram...baik pi Padang Besar...

Sempat jg ke Menara Alor Star..la nih dah kawen takdenyer nak pegi...tunggu Hana request ler tuh....tp bukan ada apa pun...takat teropong tgk sawah ada la...hiks! Then dah settle gitu gini...acara merisik pun bermula..pastu bertunang ler..apa lg..aku pun x ingat date bertunang bila muakakakakaka..jahat sungguh..bulan july kot....n nih gambo hantaran time bertunang..

Image Hosted by FileHive.com
Tu lah hantarannyer..penuh satu katil..sebenonya ada lg tp kat lantai..hiks! tu pon kalo tgk betui2 2 kek diikat jd satu..sebab aku dpt 4 biji kek lg..aku tempah 1 so jd 5bj...kuih2 jgn kata lah..yg luar biasa satu kotak, kalo yg biasa2 tu dicombinekan jd satu kotak..bahulu ikan tu pon ada 3 bekas..2 bekas yg sama..satu lg lain skit kotaknyer...nih mmg perkara biasa ler kalo dok kat felda...tu pun dah jenuh ibu dok kata jgn bg apa2..tp sebab depa tau aku sorang jer anak pompuan so..hermm kena terima ler jg...bab nih mmg aku dah sound awal2 kat hubby..tu diorg dtg byk kereta walopun orgnya x ramai...

Then..gitu gini....alhamdulillah 31hb Ogos 2003, kami selamat diijabkabulkan...bersempena jg besday aku yg ke 26...so jd ler 31hb tu tarikh yg amat2 bermakna utk 2 event yg berbeza..untung kat hubby la..bleh bg adiah 2 in 1....hiks! takpe2...

4 comments:

diamond ring said...

kak umi... yer ar... ain br tahun lps naik menara tu.... dr kawen req x pernah nak bw naik atas... spi la thn lps... huh

Umi_Aliesha said...

seblom kawen jer ain..dah kawen byk pi tmpt bleh menyoping...jom pi padang besar...

atty's said...

tu ler kan umi..kalo org perak mmg selalu bagi byk makanan..kitaorg pun suka kalo byk makanan nieh..ekekekke

Umi_Aliesha said...

a'ah..makanan jer lebih...tu pon kek tu ada sebiji umi dpt balik..bhgn hubby..mana ler dia mkn kek...