Sponsor

Monday, September 15, 2008

Adik @ 9 mos!

Kata bz erk...ekekekeke..keje yg boss kici bg dah siap..tinggal keje yg boss beso bg ja..sama jer nih..tinggal tuko ayat...sabo jer haku..pastu aku plak konpius..mende yg sama tp ayat utk kat bos kici lain..utk bos beso lain...cuma yg boss beso nih kena call sana sini utk kompemkan betui tak ada kecurian...bab nih yg aku maleh skit..maleh call org..tu psl aku masuk sini balik...

Hari ni genap umur adik 9 bulan....dolu2 rs kecik toit jer dia kalo nak compare ngan kakak..tp tinggi skit dr kakak...so x betui la kalo org kata anak no dua akan lg beso dr anak sulung...sebab anak2 aku lain..1st 3.7kg..no 2 plak 3.05kg...

Adik time dlm pantang mmg la x byk ragam..kalo kakak dulu huh..naik fobia ibunya..asyik la nangis..sampai pi berubat sebab org2 tua kata kena sawan tangis..pastu br la slow skit tahap meragamnnya...Musti Papanya ingat..smpi 6bln asyik la nangis...mmg takde la nak kluar sini sana..Adik..fuhh totally differ..sgt2 baik..bw la pi mana pun..cukup time merengek nak susu atau nak tido jer..tu berani bawak pi Cameron ari tu...

Tp...haaa ada bezanya..kakak dulu x ligat...adik nih ligat...kdg rs mcm angin jer dia gerak..jab ada kat seblah kite..jab lg dah ilang...pi dapo...N sgt2 berani..seme tmpt la dia nak panjat/kerabat...nih kaki dah start lentik2 nak naik tangga...

Bab jatuh tuh x terkira dah la...ate berani sgt2 kan..baru nak terer meniti dah lepas tgn...kaki pun x balance lg..lotih la ibu kalo nak kena bentang toto satu umah dik oii...skrg mmg tgh imbang badan la tu...dia pun dh pandai..imbang atas tilam/toto ja..x berani dah sembarangan...

Sekarang dah suka sgt tolong kemas pinggan mangkuk, periuk belanga ibu...adeii papa...kena buat KC cepat2 la...bila la esos nk naik nih...musti jiran2 moskel apa la aku buat kat dapur..riuh rendah sesgt...

Smlm...bergelak sakan dua beradik nih..main ntah pe hapa...hasilnya mlm td ibu n papa kena berjaga sebab dah sakan sgt ketawakan , merengek lah apa lg...1st time dia jaga time sahur...bgn2 dah nak panjat org...jatuh lg! Tak sabar plak tunggu adik pandai jalan...!

4 comments:

atty's said...

ibu kita dpt kaki nanti tau le ibu

Umi_Aliesha said...

kompem kena pagar sana sini..riso main tangga jer..

zi said...

dah beli ke pagar faiza?..saya pun nak cari gak ni tuk letak kat tangga dan dapur.. nurin pun kalau berdiri tu nak kena tgk sokmo takut terlentang.. tp tk lasak sgt compare dgn kakak dia time 9 mths dulu.. bile start memanjat tu, dia leh panjat meja makan tu duduk atas.. :)pantang lepa (kata org kedah).

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

Salam umi

Mmm.. siap sedia ibu b'pagar apa yg patut.. heheheh

umi.. terasa cepat sgt masa b'lalu kan
pejam celik pejam celik dah 9bln