Sponsor

Wednesday, September 03, 2008

Kelam Kabut

Smlm 1st day posa di hari kerja kan..sgt2 kelam kabut..boss sebut kelam kelibut...kluar jer dr opis, aku terus pi reload touch n go pastu isi minyak...sampai jer opis hubby, ngam2 ler pkul 5..(dia ku paksa rela tuko ke wp2...ekekekeke)..kluar jer dr opis dia...alahai..seme blk pkul 5 ker org gomen nih...jammed bulatan beso tu hah...pastu dah start ujan plak...udah masuk sana sini cari jln alternatif....

Sampai jer rumah dah dekat 6.30...berperang la aku kat dapo...hubby jaga anak2....mujur ada rempah ready made nih...buat jer mee rebus...bahan2nyer pun ringkas, rebus telur, goreng tauhu n goreng bwg ja...n kebetulan jg Ayin ada bg aku karipap segera...so itu lah menu utk berbuka kami...sori la tak sempat nak ambik gambo per seme..sgt2 kalut okey...

Pastu tgk jam uihh dekat 7.20...kalut sediakan meja...sekali x dengar azan pun....kelupaan jam tu hubby cepatkan seploh minit.....huhuhuhu...terkena haku! sabo jer abg nih tau...kalut cam apa dah..tp ok lah ada masa berehat..hiks

Lps jer berbuka...solat mandi..pastu terbuntang atas tilam...lotih teman..kalo smlm aku pening..ye lah sehari suntuk ada kat umah..adik kompemla nak susu badan jer...dahaga ibunya...hari ni penat kejar sana sini...ngan pg dah tawaf dua-tiga kali ke IDC...penat jalan..

Pkul 10pm br bgn masak utk sahur..buat kari ayam jer pun..sesambil layan CSI...subuh plak mcm biasa bgn pkul 4.30..aku goreng plak tempe...

Hari nih..ntah ler nk masak apa..ada lg belen kari..kalo sempat bleh la kot kita melenggang sekejab buat roti jala...

Herm...aku x suka berbuka mkn nasi tuh psl jd cam gini..aku rs cam perut terkejut...perut aku jer la...ibu lah nih..dia mmg buat style gini..nasi utk sahur jer...skrg ngan hubby sekali dah terfollow cara aku....tp kalo nasi kerabu aku bleh la plak...

Kurus la aku bulan posa nih...kot iyer la kurus...adiosss!

14 comments:

**KITE PUNYA** said...

Umi ...

Cam road runner .. sian kat umikan.
Waa ibu b'perang kat dapur sempat masak mee rebus.. Smlm nampak kat bazaar tapi mahal RM 3.50 isi lak sikit kalu kite buat sendiri lagi puas hati

kite pun mkn tempe tapi masa b'buka lah .. goreng ngan tauhu masak cili .. tu pun cik abg nak masak .. bg kat die masak

hari nie tak tahularr nak masak apa

Umi_Aliesha said...

wahh sedapnyer..umi pun kononnya nak buat msk sambal tp kompem x sempat...tu jd tempe goreng jer..hiks...ada lg sepeket..mlm nih bleh la buat version sambal..

wahh terer cik abg masak erk...bleh tukar2 selera...

atty's said...

takpe umi..janji hasil tangan sendiri..

Umi_Aliesha said...

time rajin ok lah k ty...

KV said...

kalo kv mmg nak kena cari nasik. Tak tahan. Wahaha

Umi_Aliesha said...

kv, hubby umi dulu pon gitu..skrg dah terikut umi..awal2 kawen ja msk nasi..thn berikutnya dia mkn lps tarawikh@sahur..kalo dah mkn lps trawikh..time sahur dia tak mkn..

zi said...

faiza..kalau kami berdua mesti nak nasi time berbuka unless kalau memang takde pilihan masak/beli jerla apa2 ajer.. sahur tak kesah apa2.. hari ni abah diaorang balik awal..ummi lak kena balik lewat..

anak2 sihat ker?.. anak2 saya tu demam lagi..

eedany said...

kita pun nak kurus bulan puasa ni...

hahaha...cian umi terkena awal 10 minit! Sabar jer lah...

Umi_Aliesha said...

zie

hana ada kabo Umai demam..smlm umai dtg sekejab pun nampak dia x ceria...

Umi_Aliesha said...

eedany..

ekekekeke..takpe..bleh la rest sekejab seblom berbuka...smlm hubby baca blog...mlm kena perli...

zi said...

aha..dah 2 hari demam .. batuk dua2 org tu.. umi dan abah pun selsema.. jangkit dari diaorang ler.. bebudak tu sebenarnya jangkit kat cikgu2 diaorang kat taska sbb ada yg demam.

hana tak demam ker?.. bagusla antibodi kuat betui.. :)

Umi_Aliesha said...

Hana ssh demam tp sekali demam teruk....tp haziq mlm td dh start selesema..merengek ja mlm2..

zi said...

lor ciannya dah jangkit kat haziq la tu.. nurin pun selsema beringuih jer hidung tu..

kakak dia klu nampak uweek.. konon gelila tu padahal dia dolu2 pun sama jer.. :)

Umi_Aliesha said...

ekekeke...ari tu rsnya diorg terbg baju nurin kot...faiza x prasan..dah basuh..din tukang sidai..bila lipat br perasan..hiks..