Sponsor

Friday, September 05, 2008

Menu 2 hari lepas...

Saja nak menggoda mata korang...bulan2 posa nih..yg simple pun nampak menarik..yg x sedap pun nampak sedap...

Image Hosted by FileHive.com

Roti jala nih buat hari rabu lepas...10 ketui pun x abis...biasalah bulan puasa...nafsu jer beso...time blend tu buat secawan tepung jer pun...mujur x buat lbh dr tu...
Image Hosted by FileHive.com

Nih plak percubaan nak buat roti john...menjadi tp sedap ke x sedap tu..en hubby jer la bleh komen...hiks!...kalo boh xtra daging aym musti lg best...

Disebabkan roti dah selamat jd roti john maka daging/ayam utk burger jd togel jer la...

Telur asin tu menu sahur..simple jer..menu dibulan puasa nih agak limited..sambal belacan x jln..sup2 sayur biasa nih pun x jln...Ayam tu msk pkul 11mlm...ekekekeke..pastu adik plak selesema..merengek jer sepjg mlm...x cukup tido nih...aku jenis x ngantuk blah siang..tp jd pening..

So ptg nih akan beli jer coz seharian aku miting..pg kat opis..ptg kat Menara...awat la x buat pg..lotih betui nak ke KL ptg2 nih...




10 comments:

zi said...

wah..byknye menu..dan lagi berjala tu.. kekekek..tabik spring la kat faiza..malu i..

Umi_Aliesha said...

zie...menjala setakat 1 cwn bleh la..1 kg mau pengsan...faiza blk awai skit..

nanni said...

Umi ...

T'liur jap kite..
Ajar kite buat roti john bolih tak umie...

Lepas roti calit ngan majerin ..
Yg isinya tu umi campur daging ke???

Ptg umi ke menara kat mana ???

Umi_Aliesha said...

Salam Nanni..erkk Nanni mana erk...

Roti john tu umi blend telur+susu sejat skit+garam+lada hitam+daging kisar..tu umi boh ayam..ku bleh hancuss terus.kalo nak ayam/daging kasar2 belnd kendian skit..pastu dah siap bleh bos skit daun sup..ngan bwg potong kecik2...

Panas kan kuali leper..umi boh marjerin tekap roti sekejab..pastu boh adunan td..tekap blk roti atas adunan..api slow n dia mcm telur dardar je..cepat siap..dah masak baru sapu mayonis n sos..

**KITE PUNYA** said...

Umi

T'silap masuk ID tadi

Oh cam2 masak yekk ..
Thanks umi nannti sok blh cuba masak

Anonymous said...

tergugat iman tgk roti jala tu...

atty's said...

alor umi..ade lagi rotijohn tu hah..tak tahan tgk..

Umi_Aliesha said...

roti jala sempoi...

k ty...laku roti johnnyer...bleh la lenkali try buat lg..

eedany said...

wawawa... sedapnya menu!

Roti John Travolta kah umi? Hehehe...tengok photo jer tau dah...mesti sedap punya!

:)

Umi_Aliesha said...

eedany biasa2 jer..hks!