Sponsor

Wednesday, October 08, 2008

Raya@ Spital Slim River!

Balik jer dr Kedah mmg ini jer la rutin kami...sabtu tuh x masak pun terus terpa ke sana...bukan sebab x sabo jumpa Acik tp sebab Lang kat Bukit Merah tu dah janji nak dtg time tengahari..lps abis waktu lawatan tuh terus pi lunch kat kedai mamak ler..kedai biasa katup(tutup) lagi....pastu terus pi beraya area Trolak...pi umah Long ngan Njang ....pastu pi spital blk smpi pkul 8mlm..kebetulan ramai sepupu2 yg nak blk menghala ke selatan singgah beramai2...so beraya sakan ler n collect duit raya jugak.....gitu la rutinnyer...waktu lawatan kat sini kalo t/hari pkul 11.45 hingga 2 ptg...ptg plak 4-8malam...

Image Hosted by FileHive.com

Yg pki uniform tuh yg sakit...ada kot entry lepas2 dia jg yg masuk spital sebab jatuh kat R&R Dengkil...kwn dia tolak..jatuh ke tanah n terus lembik...nyaris admitted ke spital Putrajaya....tgk ler betapa sembab muka dia..nih pun dah surut..kalo asalnya mcm adik dia..berat diorg dua2 tuh sebenonya dlm 26kg...tp sebab abang x sihat...berat dia 30kg...berat ngan air yg x kluar dr badan...

Ahad n Isnin pun gitu ler jg cuma x pi time t/hari..masak dulu....bagus Wad Kanak2 kat sini...ada playground n ada jg bilik belajar...so kot lotih dukung adik n nak bg adik lepas bebas..masuk jer bilik bacaan tuh..bg dia main lego...pastu merangkak ler ke sana sini...

Acik n Acunyer plak mcm sethn x jumpa...asal smpi jer pi meronda ngan wheel chair(acik x bleh jln sgt..kang kaki bengkak) Hana pun sama..ngekor jer Muzamil n Muzakir(nama diorg)..tuh pasal gambo adik jer yg banyak...nih kalo Hana tgk blog umi, kompem dia tanya time nih dia pegi mana sebab gambo dia tak berapa nak ada...


Image Hosted by FileHive.com
Apa2 pun Alhamdulillah takde la yg serius, cuma bengkak jer..maybe hari nih dah bleh kluar...pastu kena check up kat klinik kat Besout jer n kena mkn ubat kot..Ibu kabo kena cont mkn ubat smpi 2bln....elok la kluar cepat sebab next week kot diorg ada exam akhir thn..mujur la sekolah x buat awal2 sgt...kalo tak kompem Acik periksa dpt no. last thn nih...ekekekekke...

Seblom blk ke sini, sempat la umi bebel2 kat Acu aka Muzakir...sebab dia la suka sgt beli/mkn junk food nih...walopun doktor kata bukan penyebab utama tp sedikit sebyk kompem menpengaruhi jg kan...hantu megi/nugget/burger diorg nih...air masak kurang...geleng2 kepala mak2 menakan(mak sedara) umi sebab baru 11 thn kan..udah kena gitu...herm...(sambil muhasabah diri jgn bg anak mkn makanan segera selalu)....

4 comments:

neezareef said...

kita mmg x bg anak mkn junk food salu..tp tu la bila dah beso dah skolah campo kwn2 pndai mkn sndiri tu la jd minat ke arah makanan gitu kan..salu gitu la

Umi_Aliesha said...

a'ah..kat kantin sekolah pun ada jual tu..diorg berdua nih dh pandai masak sendiri tuh bahaya skit..curi2 beli/masak..selalunya time mak umi takde la tu..abah layankan aje...

eLiyaShaKa said...

kak org perak juga erk?

Umi_Aliesha said...

a'ah..yang..umah mak kat Sungkai, Tok kat Selama/Taiping..