Sponsor

Monday, October 13, 2008

Selesai Part Hana!

Alhamdulillah...setel dah part sekolah tadika Hana...lotih fikir tau....mula tuh ingat nak antar dekat2 opis..tp bila fikir blk ngan aku keje x menentu..jab kat opis jab kat hq..jab kat parents co...pastu hubby plak byk OS...so rsnya mcm x sesuai utk letak kat kaw berhampiran opis...takut kelam kabut....so decide cari kat2 kawasan rumah jer la.....cari yg ada transport n transit blk kat taska yg sama ngan adik dia...

Kat kawasan taman tuh ada tadika yg ok tp ownernya non ler plak...so sepjg bulan puasa mmg umi dok google sini sana tgk mana yg dekat n ok....berkenan ngan tadika khailfah cilik ker tp kat sg tangkas..cam jauh plak kalo hana naik van...riso jg kalo jejauh nih...so decide antar ke bangi jer lah...dekat skit..

Sabtu lps, seblom gi open house, pi register dulu...riso takde tmpt plak kang coz dah call cikgunya kata sessi pg tinggal 1 kelas jer...ada dua sessi..pilih yg pg lah senang skit...then tanya psl transportation...ada disediakan katanya n kebetulan mmg ada seorg cikgu dok area kaw rumah umi..so maybe naik ngan cikgu tuh jer gamaknya...

Mula tuh Hana cam x berapa nak suka sebab dah biasa kat taska kan tp yer la taska tu bukan ada tadika...lepas dia mundar mandir tgk kaw sekitar br dia ok..tp plg best bila kluar soklan ' ibu...sekolah nih utk belajar jer ke? takde tido ke? adeiii gelak cikgunya....ingat tido jer...so kabo kat dia..sini utk belajo...nanti dah abis belajo dia masuk balik taska cikgu suraya..tido la kat sana...transit kat taska lama lg...

Silibusnya pun okeh...ada fardhu ain, computer, music..sama jer kot ngan tadika yg sewaktu dgnnya...ownernya pun muslim so lega la....pastu cikgunya terang gitu gini...by level la apa lah...setuju jer lah...mmg itu yg umi cari...

So kompem dah la anto ke mana setakat hari nih...lega!!!

Image Hosted by FileHive.com

15 comments:

atty's said...

lega dah settle satu kan umi

Umi_Aliesha said...

tuh la..letih fikir mana yg ada transport n ok nih...mujur dekat ngan bangi..bangi kan kaw bumi skit....

neezareef said...

dah setel awal2 senang kan umi..x kalut mane yg penuh nya lg kan..x yah pk2 setel bab lain je plak

Umi_Aliesha said...

a'ah sb...riso class penuh ja, rsnya ada limit utk satu sessi..ptg plak riso hujan per seme tuh plak..pg jrg skit nak hujan..

aNgeL pUTiH said...

kak umi.. nak tnya laa.. akak ada sdara mara kat USJ x??

Umi_Aliesha said...

USJ..ngape enjel? akak nih x tau nama tmpt sgt..kuang..kuang..kuang..tp yg pasti..boss ku dok usj...huhuhuhuhu

aNgeL pUTiH said...

sbb sabtu lepas kawan anak buah angel buat besday party.. nama dia UMI ELLSYAH.. igtkan akak.. kuang3...

zi said...

dah book ek..bagus2..kami jer blum book lagi..kalau tanya umai nak sekolah kat mana dia kata nak sekolah dgn hana..hehehe..budak2 biasala..

Umi_Aliesha said...

anjel..lain tuh..anak umi namanya Nur Hana Aliesha..

Zi...Hana pun sama jer tuh..tp Faiza x sanggup klu nak antar/ambik kat putrajaya..waktu keje x menentu..tuh cari kat bangi yg ada transport n bleh transit semula ke humairah...

zi said...

uhhh.. ahaa.. kat parcel c ni pun blum open lagi registration lama dah tunggu ni. ingat nak pi playhouse tu/ pasti seks. 3 bdr tek.. kalau weekend jer abah dia keja.. tu yg asyik pending jer ni.

zi said...

lupa nak tanya seksyen berapa bdr baru bangi?.. manala tau abah dia berkenan..

Umi_Aliesha said...

faiza hantar kat smartreader,sec 4 tambahan tuh ha..dekat ja tuh..kalo ada apa2 xtvt pun senang kami nak pi jenguk...ekekekeke...dasar mls jalan jauh!!! jom la...cikgunya pun suruh promote kot2 rmi org bdr tek nk antar situ...s/reader semenyih..ownernya non jg...

zi said...

ohh..smartreader.. patut silibus mcm familiar..hubby tk kesah.. mana2 pun buleh.. tgh fikir2 gak ni..

Umi_Aliesha said...

ohh..blom tido erk..hiks! haziq br tido..br bleh nak buat keje...td fisol ada call kan...harga tu termasuk 2 bln punyer fee tau..jan & dec 09..nanti la..on ym buzz faiza erk..nanti kabo detailsnya..

zi said...

heeheeheeh.. blom tido mlm2 umai mesti nak layan games kartun habis dia main,cont. part ummi lak layan blog..kekeke.. ahaa fisol kabo dia call din semalam..k free2 nanti saya ym faiza.