Sponsor

Monday, November 10, 2008

Cerita Hari Sabtu!

Kisah bermula seawal 2 pagi...adik asyikla merengek...pegang dahi x panas pun..rasa ubun2 plak..x tenggelam pun...herm..kenapa ntah..sampai mati akal dibuatnyer...Last2 Papanya bawak turun bawah..elok plak dia tido...

Pagi lps breakfast bersiap plak nak ke Tmn Paroi Jaya..ada kenduri kawen....Kali nih pi sana ikut jln Semenyih..jalan lama..sampai mana ntah adik muntah la plak...habis umi basah...tudung n baju mmg habis la...x sempat nak ubah kedudukan dia...sebab dia tgh menyusu...ckp kat hubby rasa mcm nak singgah kedai ja..beli baju/tudung lain...huhuhuhu tp dah lewat ler plak..so singgah toilet stesen minyak jer la..mujur la kat toilet tu ada sabun mandi..tp tetap la sendiri rs ada bau lg...

Sampai jer blkg stadium kami tunggu kwn2 hubby yg lain...nampak ada satu khemah kenduri..ingatkan yg tu la..sekali call, member hubby kata umah dia khemah kaler purple...Sambil tunggu tu sempat la baju/tudung umi kering...

Rupanya ada lg 3 buah kereta kat blkg..konvoi sesama...meriah jg kendurinya...ada live band...suka betui tgk kalo org nogori buat kenduri...penuh tradisi...

So dpt ler kenal geng2 hubby kat opis skrg..terasa mcm umi nih kak long plak..ate ramai bujang..pastu yg dah kawennyer mcm mmg betui2 baru kawen..kami jer la yg dah ada anak...

Balik dr kenduri, hubby kata nak tuko kereta plak..dia nak repair aircond..pastu umi pun kan udah bau muntah..so balik umah mandi/tuko baju..telan actifast...gerak ke umah K ty plak...

Image Hosted by FileHive.com


Pastu apa terjadi kat umah K ty..sila la rujuk blog k ty erk...bukan malas nak menaip tp bos kici ku sudah call..dia suruh ku replace tempat dia pi tgk org buat web patching kat Exchange...huhuhuhuhu..sambung lenkali la erk...tak pun baca ja cerita ceriti kat blog member2 ku semua...

8 comments:

neezareef said...

wewah2 aliesha..posing kt pkok x hengat ahhh....ngn kebaya pedek dier...wahhhhhhhh....

rugi ler x dpt jmpa budak2 comel nih..masa x mengizinkan...kemeragaman anak pn x leh di tangguh2 lg..kekeeke

Anie said...

AMBOI ALIESHA BUKAN MAIN LAGI

Umi_Aliesha said...

ekekekeke...pantang jumpa pokok...rajin posing skrg nih..

atty's said...

wah aliesha..kan main posing..

Umi_Aliesha said...

tgk la kat umah k ty pun..pantang nampak kamera..kan dia lari nak join jg...

neezareef said...

pndai lor....x menahan tul la x jemu tgk gambo tu

Umi_Aliesha said...

ekekekeke...minah posing!

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sian die muntah..mabuk darat kot..