Sponsor

Tuesday, January 06, 2009

Bebel la plak!

Dah selamat Hana masuk sekolah...kalau resultnya bagus maybe utk 6 thn nanti pun bleh la belajar dekat situ jer...kalo sesuai dgn dia..bleh la habiskan seme2 level yg ada tu...

Nih skrg kena pikio plak darjah satu nak hantar mana....thn nih kena booking kan...ekceli ada jer sek ren kat kaw umah umi...tp byk mende yg umi dgr n membuatkan umi rs takmo hantar situ...
div align="center">

Tgh fikir nak hantar area Kajang atau area Cyberjaya jer...kalo area Cyberjaya..pg bleh pi sekali...balik, umi ambik..pehtu dok jer opis umi kan...tp bila fikir balik..umi bukan jenis sentiasa ada kat opis...nih br dpt email last minute kabo umi ada end user training nun kat menara..Start esok plak tuh...sampai jumaat...so posting2 umi nih utk seminggu yer u olsss...kalo jd gini takkan nak bw Hana pi kl kan..kalo nak transit mana2 taska sini..kang kena patah balik plak...herm.....camno erk...


Then area Kajang plak...sekolah yg umi berkenan...ada ke tak transit ke Bdr Tek. erk...nak kena survey nih...ekceli ada jer jiran cikgu situ..tp anak dia one year older than Hana..kalo sebaya kompem dah minta tumpang dia jer...so...kita fikir dulu...


Opsss..asyik gambo Hana jer erk...nih umi boh gambo adik plak...smlm singgah kedai basikal...terus belikan adiah besday dia..ekceli tricycle Hana dulu2 ada jer..tp baru2 ini sudah 'rakai'....biasa aa kalo dah ramai2 kan...n dah beli tu teringat plak Hana dah lama minta basikal lain...yo lah basikal yg ada tuh plastik...x best bw laju2 dah kot...takpelah...nanti dpt kat adik plak...

Image Hosted by FileHive.com

N nih plak umi br jer beli safety gate...yeaaaa..haziq x bleh panjat tangga dah...tp dia ada xtvt baru la..melekat kat gate tuh pastu goncang2....meniti dr ujung sana ke ujung sini...heiii...budak lelaki kan..ada jer idea baru...asyik la terlupa nak beli..kebetulan time beli basikal nih ada sorang tuh cari buaian besi..then time nyonya tuh dok punggah stor dia kluarkan gate nih..terus teringat n beli terus...nasib baik ngam2...ada dua saiz..umi ambik yg plg beso...ada extandnyer...

Image Hosted by FileHive.com

So u olsss..jumpa lg next week erk..umi ada training ler pulok..lotih la i...hari2 ngadap jem kat depan mid valley tuh ha...hermmm...nasib badan....! en Hubby pun tgh OS nih....cam kompem jer kena kensel sek Cyberjaya...

11 comments:

zi said...

hadiah besday haziq samala dgn hadiah besday nurin hehehe.. tp tak bwk kuar lagi dok sorong dlm umah jer.. wah hana dapat beskal baru..

Jiha said...

kak mahal ke rege safety gate?

neezareef said...

wah haziq..begaya atas basikal

dah ade sfty gate dia gegor la plak ya

Umi_Aliesha said...

Zi..haziq tak sabo..pandai ajak keluar...smlm dah letak luar...tiem ujan tuh dok tolak2 kat porch ja...

Jiha..akak beli 90 hengget jer..kalo nak yg kecik skit 80 hengget

Za...tp kaki x sampai..muakakakakak
budak tuh mmg...org buat kot sini dia tp idea kot sinun...herm..tunggu la afeq nanti...

atty's said...

haziq nampak ensem ngn basikal baru..

tu ler umi..takpe umi.pelan2 pikio..

Umi_Aliesha said...

k ty anto mana? kan best kalo dekat2 k ty..bleh tumpang abg fir..ekekekek...marah 'ada'...

Anie said...

kajang pun ada sebijik 2 sekolah yg bd dengar2 banyak kes..

eedany said...

salam umi...

wah semakin besar cahayamata umi.

Semakin besar mesti semakin aktif kan? macam anak buah saya juga.

:)

Umi said...

Training pun usha jg..hiks...

Anie..tuh kena selidik...

Eedany...A'ah makin lasak n lotih nak handle..hiks..kena mkn jamu kuat ibunyer..hiks!

ct rahani said...

lawa beskal haziq.. ada ter pk gak nk belikan aidil..

Umi_Aliesha said...

vender..apa tunggu lg..hiks...tuh kat sini 95 hengget...