Sponsor

Tuesday, January 06, 2009

Her 1st Day!

Smlm, 1st day Hana pi ke sekolah...ahad tuh dah pesan siap2 kena tido awal...Hana nih jenis tahan mata..kalo ikut dia pkul 12.30a.m pun blom tido...suka tunggu Elmo's World pkul 12am tuh ha...

Ops lupa plak...ahad tuh...Pak Tam Hubby dr Chini datang..dia hantar anak dia...daftar ke GMI smlm jugak...ambik course bab2 engine nih...

Sambung cerita...kelas Hana start pkul 9am..so takdelah bgn awal sgt pun...mandi pun bersyarat ha..nak air panas...sabo jer la...breakfast pun jenuh kena paksa...nak mkn cereal jer katanya..ngan air suam....layankan ajer lah kan...

Disebabkan En Hubby kena bw sepupunya ke GMI...so kami decide pi ngan 2 kereta...smlm mmg kami ambik cuti pun...

En Hubby of kos la takmo ketinggalan nak tgk anak dara dia kat sekolah mcm mana kan..so pg tuh kami seme gerak ke Bangi dulu...lgpun sepupu En Hubby tuh bleh daftar smpi pkul 12...Hana plak pkul 9am...seblom pkul 9..kita pekena dulu roti canai kat area situ..lg 5 minit pkul 9a.m br naik atas...sampai jer kelas..terus teacher ambik dia..masukkan ke kelas..x sempat ibu nak kiss....tgh2 sembang ngan parents lain..tiba2 tgk anak jiran umi lari keluar...ajak mak dia masuk kelas..hiks...so time emak dia pi jenguk tuh la..baru umi tgk kelas Hana kat mana...ada 3 kelas kalo x silap...2 kelas umur 6 thn kot..

Setelkan payment transport...mujur transport dah ada start hari ni...so tak ler kelam kabut....sebab seblom tuh teachernyer kabo maybe 1st week takde transport..tuh yg jd jiwa kacau sekejab...pegi tuh ok..balik tuh haa..jenuh la nak ulang alik...

Lps pkul 9..parents tak dibernarkan dah dok situ kan..so merayau la...nak balik 11.45a.m dah habis kelas...rayau2 perabis duit...huhuhuhuhu

Pkul 11.45a.m ambik dia, dia tanya umi plak ngape ambik dia awal...sabo jer lah...dia tanya kenapa umi x ambik dia mcm kat taska...tak puas belajar lg lah tuh...then dia bgtau teacher kata boleh bawak bekal...so pg nih dia suruh umi bekalkan roti+kaya

Image Hosted by FileHive.com

Pg nih..teacher dia pick up pkul 7a.m..kena la bangun awal..tp maybe utk minggu nih jer..diorg baru nak budget time..minggu depan maybe lewat sikit...

7 comments:

ummi umairah said...

so excited kan diorang..padahal baru pukul 7.30 dah siap pakai baju sume..umairah pun bukan main melompat naik tangga sek. smart reader tu ha..cepatla ummi..ummi nyer lak jadi slow sket akhir2 ni.. hiks.. siap komplen tu cikgu tak kasi buku pun..ajar abc je ummi.. hai tk penyabor la anak dara ni.

Anie said...

bestnya dah sekolah hana..

tak sabar lah nak tunggu qiesha.

neezareef said...

hana g smart reader ek
becadang nk anto gak..tp tgg time la kan..hehehe
npk ceria je hana..siap ade aksi otogirl.hehehe

ains said...

owh hana masuk samrt reader eh....
kak umi leh bgtau yuran bulanan nyer bap.... dftar bapa... kuikuik...

ps/ akak... leh bg kalendar cina tu kat ain x... paste kat blog ka... nnt ain amik

Umi_Aliesha said...

zie...Hana pun nak lama2...x puas tu..dia kata cikgu ajar best..

Anie..kalo nak..tahun dpn dah bleh hantar tuh..ada start 4 thn..smart reader ada ajar mandarin tau..tp umi x ambik la...biar try english dulu..

za...asal nak snap jer dia sebut...gbs....anak sapa ntah...muakakakaka

ain...better tanya tmpt tu direct sebab umi tgk ada yg berbeza2 figurenya...cam tmpt Hana nih..daftar dah termasuk fee utk 2 bln = RM1080. Monthly RM250 + Transport...

atty's said...

wah..behnya hana..canteknya hana pakai baju sekolah dia..kalo abg fir tgk..tergoda nie..

Umi_Aliesha said...

k ty...seme merah ang2...bleh join auntie red...