Sponsor

Thursday, February 26, 2009

Keyakinan Yang Goyah???

Date : Smlm
Venue : Bilik CEO...

Lps bg salam..disuruh duduk per seme...

Umi : En AA, saya dah terima surat dr HR berkenaan short notice..saya nak buat rayuan berkaitan payment terms...

AA : Mcm ni la Faiza......bla...bla...u pegi mana yer?...brp gaji ye?...bla...bla...

Umi : Jawab ler..bla..bla...bla ler jugak...

AA : Why not u stay sini jer...we're GLC co..bukan private yg biasa2....syg jer gaji u...byk ni bezanya....bla...bla...sana nanti u jd junior balik...bla...n bla..

AA : Apa kata u focus on CM atau QA...u tau kan..takde org buat tu....bla...bla..U ambik balik nih..apa kata u fikir balik...

Umi : Ok..saya fikir balik

..............tiba2 rasa sedih....terasa betapa bezanya the way he communicate with Umi compare with my boss...betapa diplomatiknyer dia n terasa dihargai....kadang bahasa yg simple lg bermakna dr bahasa yg sarcastic bombastik nih kan...

Dia tau umi bukan dr area IT...tu psl dia suruh umi focus on cm/qa....n dia tau umi tgh buat SAP..yg kata2 team finance..agak valueable di luar(private la)

Geng2 di HQ pun memujuk jg..seme lbh sokong umi stay sini..katanya kang takde sapa nak buat SAP..hiks...ada yg kata kalo umi betui2 focus bleh jd PM...muakakakakka PM???? huh! takde maknanya....

Keyakinan umi sedikit goyah dgn kata2 dia..tp slps fikir...fikir n fikir.... rasanya

....pi gomen ler jg...hiks...

akan ku atur agenda tersendiri di sana...yg umi rs umi nampak terang career dev. nyer....ada harapan further study jugak...hiks!

Walopun di sini..medicalnyer superb, dpt esos, bonus tinggi dr gomen tp itu semuanya short term kan....so....redhalah hati! kuatkanlah keazaman....redah saja jalan yg jammed itu..muakakakakakaka!

9 comments:

neezareef said...

aduyaii..goyah gak ek
tp kuatkan dgn istiharah tu umi

Anie said...

yup...istiharah...umi

Umi_Aliesha said...

hampir goyah..tp kuatkan balik...mmg ikutkan hati lbh ke sana...cuma kdg2 tu terasa ...susah betui nak tinggalkan sesuatu yg kita dah selesa...especially in short term...

ct rahani said...

x pe umi.. kuatkan pendirian umi.. mula2 mmg kekok kot.. nti2 ok la.. pe2 pun sy doakan yg terbaik buat umi.. InsyaAllah..

atty's said...

bagus umi..tabahkan tetapkan ati mu..
setiap pergorbanan yg umi buat..berbaloi..utk masa depan family umi..kelak..kty doakan terbaik..utk umi..amin

zi said...

tergugat juga dgr kata2 dr bos faiza tu.. em fikirlah mana yang terbaik.insyaallah mana2 pun ada kelebihannya.

Umi_Aliesha said...

vender..a'ah..sedang menguatkan hati..

k ty...nih diorg sedang gugatkan umi dgn bonus...tgh ding dong..sama ada bulan depan atau april..kalo bulan depan umi dpt la..april...melopeh la..

zi...kompem pi gomen punyer..hiks...sayu ja nak tinggal apa yg dh ada...

LizHairi said...

liz pun rase same ape yg umi rase.huhuhu.pikir2 bab gaji,bab benefit,mmg rugi tp bak kate umie,pikir long term....

Umi_Aliesha said...

Liz...

Jgn tertipu ngan short term...yg penting yg long term tu...bila dah ada family selalunya kita fikirkan security..walopun tmpt skrg dah secure kita tetap nak yg lbh lg secure...hiks...