Sponsor

Wednesday, March 04, 2009

Yuhuuu!

I'm back.....baru bleh bernapas dgn lega....

Pulun siapkan handover docs...bukan handover sebab nak resign tp handover project tahun lps...ikut previous meeting kena submit softcopy ja..alih2 softcopy nak..hardcopy pun nak jugak....udah ler dlm tu byk image...bila print jd terkedek2...pehtu ada plak la manusia yg dengki...bleh tanya plak berapa minit aku print...kenapa ingat aku main2? meh sini tgk mcm mana keadaan printernyer?

Apa2 pun..dah selamat di anto semalam ke sinun....time antar tu..org sinun plak kabo...ada 3rd phase...fiber jer ada 315 yg maybe akan dijadikan 350 kabinet n copper plak 100++ lg...hambik ko....lps nih kena buat ' hampir 500 site...yg pastinya itu time umi dah tarak di sini...sila suruh 'org itu print dokumen 500++ set itu ya!

Pejam celik..pejam celik termasuk hari ni ada lg 7 hari bekerja utk umi....nak kena tgk balik file2 yg ada dlm pc nih...mana yg sampah...akan di tong sampahkan....adeii kena beli pen drive nih....byk gambo dr dokumen..muakakakakaka...

Ramai yg kata ...senangnyer umi dpt keje gomen...senang erk? ??? korang x tahu...sejak dr seblom grad lg umi dah isi sokmo spa tuh ha..online, manual..seme la ada......bab pi exam tu jgn la kata..smpi awal tahun ari tu dah kata kat my Ibu..."Kak mcm malas dah nak pi exam...asyik kantoi ja" tp alhamdulillah..ada jugak rezeki....so takdenyer senang erk...sama jer cam korang....tambah2 umi jenis malas nak baca apa2 yg patut..asyik la main taram jer...

Ada yg call tanya mcm mana umi apply..ada juga yg minta tips...gelak beso kejab....tapi pada umi la..better jgn down grade jawatan yg dipohon..mmg la maybe senang nk dpt tp rsnya susah jg nak naikkan gred balik....tips i/view...nih En Hubby yg byk tolong...kebetulan dia ada kawan keje sini...dia tanya selalunya apa soklan2 di tanya..n kwn2 dia suruh umi baca apa2 yg ada dlm web diorg...takde la soklan bocor ate..diorg bukan interviewer...time umi kena tanya tuh..mmg byk bhgn la..ada tanya psl jabatan tu, ada jugak tanya psl jawatan yg kita pohon n plg umi ketaq lutut bila tanya bab isu semasa....jgn ingat isu kat malaysia jer tau...umi ari tu kena isu negara2 di asia...pehtu yg pernah keroje mcm umi nih..ditanya apa relaednya keje umi skrg ngan jawatan yg dipohon.....huhuhuhuhu...pehtu mmg kena speaking la....idak ler kena berabuk..sebab mmg bi umi takat aku paham ko paham..bunga2 tarak la...grammar mmg kelam kabut...hiks...

 Apsal haku merepek psl kerja nih...hiks...nih gara2 org sinun smlm ler..org nak submit handover..diorg dok interview mcm mana minta keje gomen...hiks!

5 comments:

neezareef said...

diam x diam x lma dah nk g lapo diri ek

LizHairi said...

betul tu umi.banyak yg personal dr kerja.oopppss!!!hehehe
sure x sabar nak tengok keadaan tempat baru,life baru kan!!
gud luck!!

Umi_Aliesha said...

Za...tu la..jumaat nih diorg buat farewell..huhuhuhu...elok jg buat awal skit..idak ler sedih sgt..kalo last day kompem nangis...muakakakaka

Liz...Abg Izal kata opis akak mcm pejabat daerah..ampehss tul dia...gud luck jg utk Liz...dpt putrajaya ke?

ct rahani said...

jap jer masa berlalu kan kak.. pe2 pun smga akak gumbira kt tpt baru nti..

Umi_Aliesha said...

vender.. tu la..kejab jer dh abis tempoh tender 2bln...amin!