Sponsor

Wednesday, March 11, 2009

Ke KL Sentral!

Kali nih family Umi datang ke sini naik train. Saja nak bagi si kembo merasa naik keretapi..dolu2 keretapi ni kenderaan utama kitaorg utk balik kampung..masa umi kecik la..time tu baru 2 org adik beradik...blom mampu pakai kereta....

So nih Ibu n Abah mcm mengimbau memori la kot...hiks...tambang pun murah...jimat la dr bw kereta kan..minyak lagi tol lg...

Sabtu diorg sampai...pi ambik kat stesen kajang jer pon...sebab pg tu ada appointment ngan dentist..Hana cabut gigi...ibu yg kalut..dia relax jer..x nangis pon...

So isnin tu decide nak anto ke kl sentral..saja nak bagi Haziq merasa naik komuter...

Masuk jer komuter Haziq cembing....tgk sana sini..tgk ramai org...bila gerak..hik..hik...bunyi tp x nangis betui....

Time pegi tu mmg dpt tmpt duduk..time balik tu kerusi penuh..tapi ada org arab(lady la)..bangun..suruh umi duduk..bebudak lelaki yg rsnya baru abis belajar..buat dunno jer..eiii teruk betul.

Haziq..sama ler juga...muka nak nangis lagi..naik kereta dia panjat sana sini..naik keretapi tau asyik nak peluk ja...

9 comments:

neezareef said...

hehe haziq
tau takotsss

mazlyna said...

org sekarang memang tak bertimbangrasa...

aritu pi KL naik ERL pun...ade one lady ngandung....besar dah gak perut dia...tp org keliling buat buta jer...dia berdiri dari putrajaya sampai KL....

muskil ngan perangai org sekarang...pompuan pun sama....takde perasaan...klu awak ngandung..org wat camtu...camner?

Umi_Aliesha said...

za...gayat sama kot...muahahahahaha

mazlyna...selalu jg jumpa camtu tp udah kita berdiri..x mampu la nak buat apa...

maswani said...

salam umi..x ikut skali famili blk kg ke?

saya duk kira masa nih, x saba nk balik kg lusa tu..br sebln lebih x blk, dh rindu giler..

Jiha said...

mmg la kak..skang ni sume tkde hati perut..nama je makin educated tapi sifat kemanusiaan dh makin kurang..

sy byk kali kena gini..masa peknen kena..masa bawk ammar naik komuter pon org buat bodow jee..

Anie said...

qiesha pun selalu ajak naik ketapi...pernah dah bawa sekali naik komuter...tp dia dah lupa kot..

Umi_Aliesha said...

Wani...Umi x balik sebab anak sekolah..next week br coti sekolah..tp elokla umi plak kena lapor diri kt tmpt keje baru...again, my ibu yg mai sini..

Jiha....Mujur ada cik kak arab yg baik hati n ada juga anak2 cina yg bagi hana duduk...

Anie..Hana kerap naik..haziq yg baru 1st time...

atty's said...

ekekke..haziq tgk ramai sgt tuh..

Umi_Aliesha said...

k ty..a'ha..dia kan takmo ngan orang...org tgk dia pun dia dh nk nangis...