Sponsor

Tuesday, April 07, 2009

Perjalanan Itu!!!

Ramai yang kata Umi kluar awal kan....sebenonya kan...umi kluar pkul 6.30 tuh pon pkul 7.40 baru sampai opis tau...Dolu2 kononnya nak ambik wp1..tp bila ada eksiden ke kereta rosak ke..mmg smpi pkul 7.40...so tuko ambik pkul 8 plak..takmo kelam kabut....moto senang la kot..bleh mencelah2....

Nampak cam jauh sesangat kan...ekekekeke...jauh la jugak kot...47km one way....tp kalo weekend setengah jam dah sampai tu....yg biasa lalu federal h/way musti tau kenapa....mmg jarum halaju tu x pernah cecah angka 100 pon....bleh cecah time kat silk h/way jer.....smpi je area serdang tuh dah slow....lps tol sg besi..stuck terus huhuhuhu...lelagi kalo hari isnin atau time ujan....average 20-50 ja bleh gerak...slow kan...huhuhu...sini takde istilah lane kanan tu lane laju coz lane kanan tu utk masuk pusat bandar, lane kiri sekali plak..biasa aa pi jln pantai/pj/dan sewaktu dgnnyer....melainkan ko jenis x malu, dah nak masuk jln istana baru nak himpit org...deme nih la penyebab jln jem tau...potong 'q'.

Mmg bleh dikatakan sepanjang jalan la jem...yg x jem bila dah nak smpi area masjid wilayah yg cun tuh ha....mujur kete auto...huhuhu

Apa2 pun dah selamat kena kiss Cik Bibah tuh...sengal nyer org follow rapat nak mampus...sejengkal ja dia dr montot cik bibah...konpiden sgt dia alert org depan brake...n konpiden sgt brake dia tu power..sib baik sikit ja...ate tgh gerak 20 ja kot time tu..kalo laju..kompem calar teruk....huhuhu...fobia plak kalo org ikut rapat2 nak mampus nih...tuh psl dlm radio sokmo dok pesan...pastikan jarak kenderaan anda..nih..nak juga rapat2... ampehss....

Apa2 pun...nih gambo tmpt keroje skrg....kemas tak? ate blom bz...kemas ler..hiks!

4 comments:

atty's said...

kemas je tmpt umi..
hati2 ye umi..bila driving jgn follow dkt sgt tau

neezareef said...

soft je color opis umi

Umi_Aliesha said...

k ty...
umi mmg x suka ikut dekat..riso terleka kang x sempat brek...

za...
takde hias2 pun...

Anie said...

seronok lah tgk office umi tu