Sponsor

Tuesday, June 30, 2009

Dibo The Gift Dragon!

Lately nih anak2 umi suka plak tgk cerita dibo nih...

Dedolu..time Hana kecik..dia suka tgk Barney...nih adik suka tgk dibo...sama jer pun..dragon kaler purple...hihihihihi...sepesen ja deme nih..


Adik kalo dengo jer..dibo..di bo di bo di...dah tercegat ja depan tv..sebab tau lepas tu kompem dibo nyanyi..tgk dibo goyang ekor..dia goyang montot...



Hana yg biasa2 jer seblom nih pun dah jd suka...



Okeh jugak kan layan chanel 613 nih...wording english dia pun senang nak catch n easy to understand...wordworld pun bagus...elok la utk bykkan vocab dia....tp kdg umi hangin juga..kalo tanya 5+5...hana akan jawab ten...kalo tanya seploh byk mana? dia x tau..tp kalo tanya ten byk mana tau plak dia tunjuk seme jari...adeiii...same goes to kalo org tanya..umur berapa tahun...dia akan konpius..tp kalo tanya how old are u...lajus jer jawab i'm 5.....kuang kuang kuang...ingat plak sorang x opismate..anak dia cakap bm..version translate direct dr english ke bm..cth adik..pls wearing ur cloth..dia akan ckp..adik, sila pakai kamu baju....hiks...

7 comments:

Lina said...

wakakkaka....

zi said...

saya rasa hana mungkin lebih berminat dgn BI kut. macam umairah dia suka BM. BI tu kena paksa sket la.. :(

Umi_Aliesha said...

Lina...bebudak mudah konpius kan..hihihi

Zi..diorg masih konpius tuh..hana kalo kita ajar bi dia lbh berminat nak tau..kalo bm dia cepat buat muka...

lynn said...

daniel dolu2 minat gk dibo ni, skrg x main dah dibo2 ni..hahahha..
xpa kak biar pandai english ni, nnti masuk sekolah semua ckp melayu ja..

Fauzieah said...

dibo nih best kot..wordworld tuh bagus..faris pun suker..dia tuh layan jek semua katun kat phdc..sampai dah pandai search game kat tenet..dah tau ABC sampai Z..terkejut gak..tiba2 jek dia baca penuh ari tuh..cuma tak pandai eja jek lagi..so far dia tgk kartun nih kan npk perubahan positif sgt..nampak dia suker nak ckp english laa..abih ayat2 katun dihafalnya..tp dia tak berapa suka bila kita nak ajar dia..so mmg tuh jek la caranya dia leh belajar..kita just betulkan jek..kalo dia tny baru leh ckp..sama la ngan faris nih..kira one two three tau..kira satu dua tiga..sekat2..blur jek..

Umi_Aliesha said...

lynn...akak br prasan ada cartoon dibo nih..seblom nih time2 gitu..emaknya yg tgk tv..

chome...a'ah sesetgh budak penerimaan diorg lain2...cara ajo pun dh pelbagai skrg nih...

neezareef said...

si myra pn kemain gak ngn dibo nih...nk citer purple katanye...