Sponsor

Sunday, September 06, 2009

Puasa @ PD!

Lama gilos kami tak ke PD...ekceli makcik En Hubby dah pindah dok kg..so tu antara sebab lama x ke sana..tp bulan ramadhan nih..dia ada kat sini...dah terbiasa meniaga kat pasar ramadhan...so dr last week lagi dia dok call suruh buka puasa kat sana...minggu nih la br bleh nak tunaikan...ate last week my ibu ada kt sini..sambut my besday...

Pi semalam pun dah t/hari....sampai ja sempat plak menyoping kat the store dulu..pehtu makcik kabo kita berbuka kt tepi pantai param batu 4...so apa lg...bentang tikar ler....makcik meniaga kuih muih..lakunyer...makin nak berbuka..makin ramai org..syok tgk dia meniaga..tp tau jugak mcm mana penatnya nak buat kuih..huhuhuhuhuhu...

Lps setel seme..br betui2 berbuka...pi pekan PD ja pun...makan kat PD Walk.....

Hari ni plak...pkul 11 gitu Hana merengek ajak mak longnyer pi tlk kemang...tuh la kalo pi sana sini asyik lalu tepi laut...asyik la minta nak mandi...lgpun umah ke tlk kemang dlm 2km ja pun....so harus la kena tunaikan....agak sunyi pantai di bulan posa nih....lps sejam...balik la..x larat weii..berjemur bwh matahari melayan bebudak nih kejar ombak....udah ler x bw baju mandi pun..unplan...


Nih x tunggu berbuka pun....kang lewat smpi umah lg penat....smpi umah..selain dibekalkan kuih muih..umi sempat la buat spagetthi skit....tuh jer la menu kami di hari ini...adioss!

2 comments:

atty's said...

kan main lagi dua badik ..mandi pantai ..hehehe..

Umi_Aliesha said...

a'ah..esoknya haziq demam terus..tgh kena chicken pox nih...huhuhu