Sponsor

Thursday, July 22, 2010

Macam mana nak ilangkan nervous?

Adeiiii umi plg lomah bab prsent depan org....kalo dlm keadaan bersedia dari awal..rsny bleh nak cover nervous tu..u pon umi selalunya akan cakap mcm bullet train..hihihihi

Kalo bidan terjun...huhuhuhu..lagi hancusss....mula la nak tersasul....

Mcm ari ni...tetiber kena jd emcee..mmg x prepare n di'brief' dlm keadaan sesgt sempoi..lg la mati akal terus...kuang..kuang..kuang..

Sapa ada tips mcm mana nak elakkan nervous nih?

Umi tau dlm salah satu skop exam ptk nanti...kompem ada public speaking..english plak tu.....masa nih mmg la rasa i am good in writing than speaking....hihihihi

4 comments:

atty's said...

kty kalo bab prsent dpn orang .ni dulu selalu ar umi .sekarang lama dah .gugup tu mmg ada..tapi buat derk.buat seolah2 tade org ..atau pun yg depan tu ..kwn baik kita..

tapi kalo cakap b.i..hancus.wahahhaha.

Aleeya said...

aku takde tips faiza..mmg tiap kali bila aku nak present ape2..espc. knowldge sharing yg rotate setiap warga bahagian ...kena cari tajuk..kena ulas buku yg di baca..then present dpn org ramai..mesti gugupppppppp...walopon dah buat betahun tahun ..tapi still gugup kan ..aduyaiii

Anie said...

penyankit yg selalu ada kat anie...hehehe....anie pun tak tau mcm mana nak hilangkan

Umi_Aliesha said...

kalo depan org2 yg kita kenal ok la...nih yg x pernah jumpa..aduyai....