Sponsor

Thursday, November 10, 2011

Genap 12 Minggu...Alhamdulillah!

Alhamdulillah...hari nih genap 12 minggu usia kandungan umi....

1st trimister umi adalah agak teruk...huwaaaa....mmg sgt2 tak sabar nak tunggu sampai 12 minggu. Tapi nih belum abis 1st trimister kan...masuk minggu 13 baru okeh kot...

Rasanya time preggy kat Cik Hana jer kot yg alahan umi x berapa nak teruk...dari Incik Haziq n yg skrg nih...bleh rasa ala2 fobia gitu....uwaaaa....cuma umi masih berselera utk makan...tp tak larat nak muntah...mulut pun rasa mcm pahit ja.... mula2 dpt tau umi preggy...setiap pg umi bentang tikar tido bwh meja ..eihh bukan tido zzzzz baring jer.....x larat...duduk jer rasa nak muntah....

Semalam...11 minggu 6 hari...siang malam umi muntah....dari lapar nak mkn nasi time dinner terus jd x lalu sebabnya rasa mcm tekak luka....pg nih...masih rasa loya2....hopefully bila genap 13 minggu nanti dah hilang la semua rasa2 nih..amin!.....

Ada rezeki Mei tahun depan bertambahla ahli keluarga kami...Cik Hana dah lama bising psl nih...dia dok compare dengan jiran2...dia kata semua org dah ada plg kurang 2 org adik...dia baru ada seorang jer adik....a'ah la tu...adik sorang pun asyik nak bertekak jer....

Doakan kesejahteraan umi erk....first time preggy jauh dr en hubby...umi kan mudah cramp kaki...n mudah jugak kena low blood pressure....


7 comments:

atty's said...

semoga dipermudahkan segalanya ya umi..takecare

Neeza.Areef said...

congratz umi..
preggy anak ketiga rata2 kwn2 za pn mengalami alahan yg teruk..za smpai masuk air..sgt2 lembek..sbb tu preggy pn x gumuk sgt..heheh..
apa2 pn semoga yg terbaik utk umi preggy kali ni..insyaAllah dipermudahkan

Umi_Aliesha said...

terima kasih k ty

Za..ohhh...Za pun teruk rupanya...bab gumuk...ntah ler..baru 3 bulan mcm perut dh nampak nih...perut asal mmg dh byk lemak kan...hahahahaha

atieya said...

alhamdulillah ...
tahniah kak :)
biasalah kan, setiap anak lain ragamnya :) jaga kesihatan k
lepas ni akak doa2kan saya pulak, insyaAllah memang ada perancangan ke arah situ

zie said...

welcome2..dialu2kan utk tambah family heehhehe..;)) dah lama tunggu faiza preggy..semoga kali ni dipermudahkan bersalin mcm haziq dulu..jgn makan roti canai dan nasi lemak byk2 tau..saya morning sickness ke night sickness ke sampai 16 minggu baru ok..
take care tau..apa2 hal jiran ada ni ha kalau nak tlg apa2 time din tkde

Jiha said...

Husband akak dok gi mana kak?

ariena said...

waa...baru jek tau yg kak umi prengnant lagi...tahniah...