Sponsor

Tuesday, January 17, 2012

Cerita Basi Part 1

Apsal cerita basi...sebab nih cerita tahun lepas tapi x sempat nak haplod...maleh nak transfer gambo n malas jugak nak mengarang...serba malas lah kan...

Umi rasa..family umi nih setiap tahun mmg kompem akan ke PD....tempat percutian wajib gitu...

Last year brp kali pi sana....nih pergi time krismas....tak plan pun...sebabnya umi balik Seremban sebab nak pi kenduri opismate kat Paroi...kendurinya 25hb...then 26hb tuh sepupu incik Hubby bertunang..kat area2 Serembanlah jugak...so kompemlah kami nih transit kat umah Mak Teh.....ate namapun umah Mak Teh tuh kampung ketiga kitaorg kan....

Rupanya Mak Teh ada family day....family day keluarga2 dia yg dok area Johor.....so kitaorg dah dikira join sekali dengan diorg tuh.....family daynyer plak di seri bulan....Pak Long sewa 4 apartment...setiap apartment ada 2 bilik n 2 bilik air...so kitaorg (umi+mak teh sekeluarga) dok satu apartment....

Yang suka of kos la bebudak nih..MIL pun ada plus anak2 buah incik hubby yg dok Kedah nun....smpi2 jer semua dah tuju ke laut...time nih x prasan ada kolam kan...bila dh nampak udah seme lari ke kolam...tinggal incik haziq jer yg setia beno nak main pasir.....tp pasir sini x syiok la..kasar...x macam yg dekat Felda Residence tu...n Tak se'privacy' kat Felda Residence....Felda tuh yg tak bestnya takde kolam jer...kalo la in future ada kolam..mau fully booked ja lps nih....

Malam plak...segerombolan kitaorg pi makan kat Mesra Seafood...dolu2 org suka pi Nasreen kan...tp skrg dengonya dah tuko tukang masak tuh sebab deme tuko ke Mesra plak....Alhamdulillah dah booked n order makanan awal2...so smpi jer terus dihidangkan makanan...seploh meja diorg booking..mmg separuh kedai tuh kami yg punya hahahahaha.....Menu plak smpi penuh meja...adeiii...ingat plak pernah try makan pepahat kat Serkam...tp time tu tak segar kot..so x sedap...sini elok jer plak rsnya...then ada bawal sweet sour, telur bistik, tom yam, sotong goreng tepung, sayur campur, ayam goreng kunyit, sambal belacan n menu import...keli salai...hihihihihihi....dah setel makan..anak buah hubby kata..best kita nooo..makan free..tak yah bayaq...muakakakakaka...kalo Pak Long dengar mau dia ketawa guling2....Terima Kasih Pak Long...semoga murah rezeki pak long sekeluarga....amin! Esoknya..bebudak nih request nak mandi kolam lg...tp tak bleh aaa...kenduri bertunang Atam kang sapa nak tolong...:)



4 comments:

atty's said...

budak2 memang suka kalo dpt mandi pantai ngn kolam kan umi

Umi_Aliesha said...

tuh la...kena ada dua2 baru diaorg tak boring...

Jiha said...

Kak..mesra seafood tuh kt mana?kasik lokasi skit...hehehe

Umi_Aliesha said...

herm..kalo dari spital tuh...sebelum teluk kemang...sebelah kiri...sebelum balai polis jugak...kedai tu attached sekali dengan dia punya hotel..Hotel Mesra.